Blog, Strana 2

Den plný módy a krásy s Bugou a nápaditou Pájou

Po skvělých ohlasech na krásný „babský“ den s paní Zuzanou jsme do Bugalandu pozvali další ze stylových žen, které hrdě nosí Bugu. Je jí Pája, která přijala naše pozvání a užívala si den, kdy pozornost patřila výsostně jí.

Seznamte se s Pájou

S Pájou jsme se seznámili u snídaně. Pracuje jako sanitářka a při pochutnávání si na výborných vejcích Benedikt nám prozradila, že Buga kousky ji doprovázejí cestou do práce a z práce, ale i při různých kulturních příležitostech. První úlovek si do šatníku pověsila před třemi lety.

„První objednávku jsem odeslala v únoru 2020. V balíčku byl kardigan Valen Red a softshellka Grace s černými tečkami. Od té doby si objednávám minimálně jednou až dvakrát měsíčně,“ říká Pája.

Za ty tři roky už Buga tvoří velkou část jejího šatníku a Pája přiznává, že Buga je její výhradní značkou. Vybrat jen jeden outfit, který je jejímu srdci nejbližší, si žádá zamyšlení.

„Nejoblíbenější kousek jsou šaty Tanisha Bordo,“ odpoví po chvilce přemýšlení.

Kromě toho, že ráda svým nákupem podporuje lokální českou výrobu, imponují Páje na Buga věcech i další věci.

„Ráda vyčnívám a když jdu po ulici, mám jistotu, že v tomto oblečení nepotkám všechny ženy. Buga je nápaditá, stylová, nadčasová a materiály se mi zdají nezničitelné,“ říká.

Zatímco naše Kačka kouzlila se štětci a barvičkami ze svého make-up kufříku, aby podtrhla Pájin přirozený šarm, upřímně nám řekla, v čem bychom mohli ještě víc zabrat.

„Bylo by skvělé, kdyby se daly zkrátit dlouhé čekací doby. Ale máte předem odpuštěno, protože to, co dorazí, je krásné,“ říká s úsměvem Pája.

Outfity, které Pája vykouzlila

Pája se v Buga kouscích opravdu vyzná. Dlouholeté stálice kombinovala s čerstvými novinkami a musíme uznat, že jí to šlo jedna radost.

„Když se dívám na tyto kousky, jsem to celá já,“ řekla nadšeně. Pod Pájinou módní taktovkou vzniklo pět pestrých outfitů.

Mikina Yagu White, kalhoty Malika Black a kabátek Zunu

Bílá mikča Yagu White a černé kalhoty Malika Black s puky symbolizují eleganci a hravost. S lodičkami by si Pája vzala outfit na ples i do divadla.

„Mikča má božský střih a úžasný materiál. Kalhoty jsou pohodlné, nemačkavé a mají šmrnc. A když vyměním lodičky za ležérní tenisky, můžu vyběhnout s kámoškou na víno a pokec,“ těší se. Cestou Páju bude hřát náš oblíbený Zunu kabát.

Mikina Amon Black, Tawia Hot Pink a kalhoty Delia Black

Růžovo-černá kombinace Páju podle jejích slov dokonale charakterizuje – milovnice černé, která výraznou barvou dodá outfitu pomyslnou tečku.

„Mikina Amon má skvělý střih a materiál, ta prostě sedí. Kalhoty Delia Black prostě miluji. Nikde netlačí, necítíte se jako v sevření kazajky, jsou pohodlné, nemačkají se a bonusem je délka, kterou mám ráda. Růžová košile Tawia je pecka svým střihem. Mám už bílou a růžovou potřebuji také. Takto vyrážím do města na nákupy s dcerou, do práce, s manželem do kina, s kámoškou na kafčo. Prostě všude, protože tohle má styl, a zároveň to není nuda.“

Šaty Anva Boho, svetřík Zakir Rose a kabátek Zunu Black

Šaty Anva Boho, starorůžový svetřík Zakir Rose a přehozený kabátek Zunu Black jsou pohlazení pro moji romantickou duši. Volné, jemné a pohodlné. S bundičkou a kloboukem je to dokonalost sama,“ říká Pája s rozzářenýma očima.

Sukně Mawe Nut a tričko Izi Black

Jednoduchý a efektní outfit také ukazuje Pájin cit pro módu a chytré kombinování střihů. „Sukni Mawe Nut miluji, protože zdůrazní úzký pas a zakryje širší boky. Triko Izi Black je božské, elegantní, a to mám ráda. Prostě srdcovka.“

Kalhoty Zinat Navy, košile Etiah Navy a bunda Zari Creeme

„Kalhoty Zinat jsou jako druhá kůže. Jsou mega pohodlné, a to nezjistíte, dokud si je na sebe neoblečete. Košili Etiah bych pohodlností přirovnala k tričku. V tomto bude žena vypadat velmi dobře s knížkou, na hřišti s dětmi i rodinné párty. A Zari je bunda, která je střihem i materiálem úplně jiná než ostatní. Je teplá, ale lehounká, nepochybuji, že se v ní postaráte o parádu. Buga to prostě umí,“ popisuje svůj poslední outfit.

„Užila jsem si famózní den. Nezapomenutelný, neopakovatelný, jen a jen pro mě,“ uzavírá Pája. Jako pozornost a poděkování jsme Páju obdarovali romantickým outfitem se šaty Anva Boho, svetrem Zakir Rose a kabátkem Zunu.

Co říkáte na Páji kombinace? Máte podobný styl, nebo byste kousky nakombinovaly jinak?

Monika Linhartová

Monika Linhartová

„Všechno má svůj čas.“

Vánoční pečení s Bugou: vyzkoušejte naše recepty

Cítíte to taky? Dny plynou a i u nás už to voní vánoční náladou. Určitě tomu napomohly i první várky vánočního cukroví, které nám provonělo kanceláře. A tak jsme si řekli, že vám letos na Vánoce nadělíme nejen krásné kousky, ale také chutné recepty. Zpříjemněme si společně čas adventu a čekání na sváteční dny.

Tartaletky se slaným karamelem od Káti

,,Naše vánoční must-have. Od té doby, co jsme je poprvé doma s mamčou zkusily, je děláme pokaždé do Vánoc hned několikrát. Vždycky se po nich totiž nějak záhadně zapráší. Super je, že jsme ještě nepotkali člověka, kterému by tohle cukroví nechutnalo – kombinace slaného karamelu, čokolády, soli a pistacií baví totiž snad každého.”

Recept

Na těsto budeme potřebovat:

  • 50 g cukru moučka
  • 210 g hladké mouky
  • špetku soli
  • citronovou kůru
  • 2 žloutky
  • 140 g másla

Na slaný karamel:

  • 220 g cukru krupice
  • 150 ml smetany na šlehání
  • 100 g másla
  • špetku soli

Na čokoládovou ganache:

  • 120 ml smetany na šlehání
  • 120 ml čokolády (já doporučuji hořkou nebo bílou)

Postup

Začínám sypkými ingrediencemi – do misky dám mouku, cukr, špetku soli a zamíchám. Pak přidám citronovou kůru, žloutky, máslo a začnu vypracovávat těsto. To zpracovávám tak dlouho, dokud není hladké. Pak ho zabalím do potravinové fólie a dám ho odpočívat minimálně na hodinu do lednice (můžeme nechat klidně do druhého dne).

Mezitím co těsto odpočívá, si nachystám slaný karamel. V hrnci nechám rozehřát krupicový cukr a za stálého míchání ho zahřívám tak dlouho, až chytne krásnou bronzovou barvu. Dejte si pozor, ať ho nespálíte. Pak si v jiném hrnci ohřeju máslo a smetanu a opatrně je přiliju do horkého karamelu. Určitě nezapomeňte na špetku soli, bez té to není ono!

Teď je na řadě těsto. To nechám po vyndání z ledničky chvilku „rozkoukat“ (ne moc dlouho, stačí, aby trochu povolilo :)) a pak ho rozválím na přibližně 2–3 mm silnou placku. Z té pak vykrajuju kolečka, která pak natlačím do formiček. Nakonec udělám na dno pomocí vidličky dírky, aby mělo kudy odcházet teplo. Povedlo se? Tak šup s nimi do trouby a péct, dokud nebudou okraje růžové.

Jakmile jsou košíčky hotové, nechám je vychladnout a naplním je troškou slaného karamelu. Když karamel ztuhne, přidám ganache z čokolády a horké smetany, kterou jsem si připravila v mezičase, dozdobím sekanými oříšky, nebo čím je líbo, a jííííím.

Zkusíte je taky, hmmm?

Skořicové rolky podle Kačí

„Na tenhle recept jsem narazila úplnou náhodou, když jsem kdysi potřebovala něco rychlého pro návštěvu. Tyhle rychlé skořicové dobroty všem tak zachutnaly, že je od té doby pečeme pravidelně několikrát do roka, ale hlavně na Vánoce, a to hned několik dávek!“

Recept (přibližně 25–30 sušenek)

Na těsto budeme potřebovat:

  • 160 g cukru krupice
  • 160 g změklého másla
  • špetku soli
  • 1 vejce
  • 320 g obyč hladké pšeničné nebo špaldové mouky

Na náplň:

  • 50 g rozpuštěného másla
  • 2 lžičky skořice (doporučuji cejlonskou)
  • 50 g cukru krupice

Postup

Jako první si utřu máslo s cukrem. Máslo je třeba vyndat z ledničky aspoň o hodinku dřív, pak je hezky měkké a dobře se s ním pracuje. K utřenému máslu s cukrem přidám vejce a všechno smíchám dohromady. Nakonec do směsi přidám mouku a špetku soli a vypracuju z ní hladké těsto. Jakmile je těsto hotové, zabalím ho do pečicího papíru a nechám ho chvilinku odležet v lednici.

Když se všechno hezky spojí a těsto trošku ztuhne, vyndám ho z ledničky a vyválím na zhruba 5mm vysoký plát. Pak ho potřu rozpuštěným máslem, posypu cukrem se skořicí a začnu rolovat. Hotovou rolku zabalím do pečicího papíru, který jsem si před chvílí nechala stranou, a nechám ji odpočinout v lednici. Po ztuhnutí stačí nakrájet na kolečka, šoupnout na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C, nechat vychladnout a běžet zadělat na novou várku, protože tyhle vám do Vánoc nevydrží, to vám garantuju.

Chutnaly vám? Podělte se o recept s kámoškou. :))

Vanilkové rohlíčky bez oříšků od naší Míši

,,Tři oříšky, tak ty si dá moje mamka o Vánocích pokaždé s chutí. Lískáče nebo vlašáky ale pro ni coby alergika nejsou bohužel to pravé ořechové. Většina klasických vánočních dobrot ale nějaké ty ořechy obsahuje. Aby se na nás nemusela maminka o svátcích jen smutně koukat, zkusila jsem jí jednou upéct tyhle vanilkové rohlíčky. Nejprve variantu s ovesnými vločkami, pak se slunečnicovými semínky. Obě dopadly tak skvěle, že od té doby nepeču jiné. :)”

Recept

Na těsto budeme potřebovat:

  • 360 g hladké mouky (může být špaldová)
  • 250 g změklého másla
  • 100 g cukru moučka
  • 2 žloutky
  • vanilkový cukr
  • 100g slunečnicových semínek nebo ovesných vloček, které opražíme nasucho na pánvi a rozmixujeme na malé kousky

Postup

Nejdřív si do mísy proseju mouku. K ní přidávám postupně cukr, rozmixované opražené vločky nebo slunečnicová semínka, změklé máslo, žloutky a nakonec vanilkový cukr. Vzniklou směs vypracovávám tak dlouho, dokud mi nevznikne pěkně hladké těsto. Jakmile je hotové, udělám z něj váleček, zabalím ho do potravinové fólie a nechám v ledničce aspoň 2 hodiny odležet.

Po vyndání ukrajuju z těsta stejně velké dílky, z kterých pak vyvaluju malé válečky. Nakonec je mírně zahnu, aby měly tvar rohlíčku. Jednotlivé rohlíčky vyskládám na plech vyložený pečicím papírem a šoupnu asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Jakmile se celým bytem line neodolatelná vůně vanilky a rohlíčkům zezlátnou okraje, je hotovo!

Nebo teda skoro :)) Po vyndání z trouby nechávám rohlíčky přibližně 3 minuty odpočinout a pak je ještě teplé obalím v moučkovém cukru ovoněném vanilkovým cukrem.

Nějaký další osvědčený tip na cukroví pro alergiky? Sem s ním.

Plněné ořechy podle naší švadlenky Verči

„Hledáte recept na veselé a voňavé Vánoce? Pak určitě vyzkoušejte tyhle plněné ořechy. V naší rodině pečeme tuhle vánoční dobrotu už po generace, tuším, že to bude už nějakých padesát až šedesát let. A protože tyhle ořechy milovala hlavně moje babička, nesměl v nich za žádnou cenu chybět rum. Hodně rumu. :))“

Recept

Na těsto budeme potřebovat:

  • 260 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 150 g změklého másla
  • 100 g namletých ořechů
  • dostatek rumu :D
  • citronovou kůru
  • maličko perníkového koření
  • lžíce kakaa

Na náplň si připravíme:

  • uvařený pudink
  • máslo
  • rum dle chuti
  • mleté ořechy
  • cukr dle chuti

Postup

Všechny ingredience na těsto dám do mísy a míchám je tak dlouho, dokud z nich nemám hladkou kompaktní hmotu. Tu pak natlačím do formiček na ořechy. Vymazávat je není třeba, těsto je pěkně mastné samo o sobě. Určitě ale nezapomeňte na důlek na krém. :))

Jakmile mám naplněno, vložím ořechy do trouby rozehřáté na 180 °C a peču je přibližně 20–25 minut. Každá trouba hřeje trochu jinak, takže je doporučuju radši po očku sledovat, aby se nespálily. Upečené skořápky ještě zatepla vyklepnu z formiček a nechám je 4–5 dní odležet.

Hotovo? Tak teď přijde to nejlepší – krém, namazání a ochutnávka. :)) Na krém si nejdřív připravím pudink. Když mi pudink vychladne, zašlehám do něj máslo spolu s rumem, mletými ořechy a cukrem dle chuti. Teď už jen ořechy namazat, slepit a zkusit nesníst na posezení. :)

Jak děláte ořechy vy, hm?

Perníčky s anýzem naší Aničky

„Rodinný recept mojí maminky, bez kterého to prostě nejde. Dcera miluje zdobení perníčků, proto je peču každé Vánoce – a občas si je vydupe i v létě. Po upečení jsou hned měkké a do Vánoc neztvrdnou. Díky anýzu, který do nich přidávám, mají specifickou chuť. Anýz je jako bonus skvělý i na kašel a nachlazení, což se v tomhle období, kdy kašle a nudlí každý druhý, jako když najdeš. :)“

Recept

Na těsto budeme potřebovat:

  • 100 g ztuženého tuku (já doporučuji Heru)
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 + 1 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1 lžíce sody
  • 400 g hladké mouky
  • lžička drceného anýzu

Postup

Nejdřív v míse utřu moučkový cukr se dvěma vejci. Pak přidám změklý tuk, který do směsi zapracuji. Teď přichází na řadu med, perníkové a anýzové koření. Všechno hezky promíchám. Pak přidám mouku spolu se sodou a vypracovávám tak dlouho, až vznikne hladké těsto. Nakonec z něj vytvořím „knedlík“, zabalím ho do potravinové fólie nebo voskovaného ubrousku a nechám v lednici odpočívat aspoň hodinu.

Voilà, těsto je hezky ztuhlé, jde se péct. Aby mi těsto moc nezměklo, odebírám ho z ledničky po menších kusech. Ty pak vyválím na přibližně 3-4mm silný plát, z kterého vykrájím perníčky. Jednotlivé kousky pak dávám postupně na plech vyložený pečicím papírem a peču, dokud nemají krásnou zlatavou barvu. Pro krásný lesk je doporučuji po vytažení z trouby ještě horké potřít žloutkem nebo celým vejcem rozmíchaným s trochou mléka.

Nakonec přichází na řadu zdobení bílkovou polevou. To si u nás užívá hlavně moje malá dcerka. Velkou parádu (a boule za ušima) rozhodně udělají i bez polevy.

Jak děláte perníčky vy, prozradíte?

Medovníkové koule podle Týnky

„S přítelem milujeme medovník, ale sníst ho celý je občas docela výzva. Proto jsem se rozhodla upéct medovníkové koule. Když k nám pak před Vánoci přijde návštěva, celá várka zmizí, ani nemrknu. :)“

Recept

Na těsto budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 4 lžíce medu
  • 200 g cukru moučka

Na krém si připravíme:

  • 1 slazené karamelové Salko
  • 250 g změklého másla

Postup

Začnu tím, že si v misce smíchám všechny suroviny a vypracuju z nich těsto. To pak vyválím rovnou na plechu vyloženém pečicím papírem. Jakmile mám hotovou placku, šoupnu plech do trouby vyhřáté na 180 °C a peču dozlatova.

Po upečení nechám těsto vychladnout a pak ho po částech nadrobím, nastrouhám nebo rozmixuji. Trošku nadrobeného těsta si nechám stranou, později v něm totiž obalím kuličky.

Teď přichází na řadu krém. I ten je úplně easy. Vezmu karamelové mléko a změklé máslo a míchám, dokud se mi krásně nespojí. Pak ke krému přisypávám drobečky těsta tak dlouho, až má hmota ideální konzistenci na tvoření kuliček. Pak ji šoupnu do ledničky a nechám chvíli odležet.

Po zhruba hodince hmotu vyndám a uválím z ní kuličky. Aby kuličky nejen chutnaly, ale i vypadaly jako klasický medovník, obalím je nakonec ve zbytku nastrouhaného těsta.

Tak co, zlákala jsem vás? :))

Vánoční svařené jablko podle Símy

„Náš oblíbený vánoční recept. Když nám doma zbyde zásoba jablek ještě z podzimu, je tahle voňavá dobrota jasná volba. Samozřejmě se dá uvařit verze bez alkoholu třeba pro prcky nebo ty, co alkoholu nefandí, ale co si budem, ta láhev červeného a kapka rumu člověka zahřeje nejen u srdce. :D“

Recept

  • jablka (my máme každoročně zásobu výborných domácích od dědy)
  • kvalitní jablečný džus
  • šťáva z pomeranče
  • vánoční koření (badyán, hřebíček, skořice)
  • med (ideálně opět domácí, my ho máme od včelaře z naší vesnice)
  • dobré červené víno
  • kvalitní rum v množství dle chuti
  • ovoce a špejle na dozdobení

Postup

Většinou začnu tím, že si nejprve nakrájím na menší kousky jablka. Pak je hodím do hrnce, zaliju jablečným džusem a ochutím šťávou z pomeranče. Aby měla tahle svařená dobrota ty správné grády, přidám do ní vánoční koření a trochu medu, obojí samozřejmě podle chuti. Směs pak nechám chvíli povařit, aby se z koření uvolnilo všechno dobré a voňavé.

Jakmile mi celým bytem voní skořice, nastává ten nejlepší čas pro červené víno a rum. Množství opět záleží na chuti. Pozor, alkohol se s varem vypařuje, takže kdo chce ty Vánoce nejen voňavé, ale i o kapku veselejší, přestane vařit a rovnou nalívá a vychutnává si sváteční atmošku.

Taky jste tým svařák, nebo u vás vede spíš punč, hm?

Líné linecké podle naší Ani

„Máte rádi linecké, ale nechce se vám patlat s vykrajováním? Pak se vsadím, že vás tohle netradiční linecké nadchne stejně jako před časem mě. Široko daleko se o mně ví, že radši vařím, než peču. Když mi jednou kolegyňka v práci doporučila vyzkoušet tuhle rychlovku, nejdřív jsem váhala, ale nakonec jsem se hecla, cukroví upekla a naprosto se zamilovala. Nejenže uspokojí chuťové buňky, ale troufnu si říct, že baví i ty, kteří u pečení jen tak nevydrží. Tuhle kombinaci karamelu, slunečnicových semínek a lineckého těsta rozhodně musíte zkusit! :)“

Recept

Na těsto budeme potřebovat:

  • 350 g hladké mouky
  • 90 g cukru moučka
  • 150 g změklého másla
  • 1 vejce
  • 1 žloutek

Na polevu si připravíme:

  • 150 g cukru krupice
  • 120 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 300 g slunečnicových semínek
  • 2 lžíce smetany

Postup

Všechny ingredience si nasypu do mísy a míchám, dokud mi nevznikne kompaktní těsto. Pak si ho přendám na plech vyložený pečicím papírem a rovnou ho tam vyválím. Jen pozor, aby byla placka všude stejně vysoká.

Teď si na pánvi rozpustím cukr, k němu přidám rozpuštěné máslo (nejlépe podobné teploty), dvě lžíce medu a nechám rozehřát. Nakonec do horké směsi přihodím ještě slunečnicová semínka a přiliju dvě lžice smetany.

Takhle připravenou směs stačí nalít na vyválené těsto, propíchat ho vidličkou, dát do předem vyhřáté trouby a péct na 180 °C přibližně 10 minut. Pak cukroví vyndám, ještě vlažné pokrájím a hurá mlsat! :)

Zkusíte taky letos vyměnit rybízovou marmošku za semínka, což?

Tradiční strojkové cukroví podle naší Evči

„Tohle cukroví je něco jako naše rodinné stříbro. :)) Dělávala ho moje prababička a pamatuju si, že už v dětství jsem se na tuhle dobrotu těšila každé Vánoce. Časem jsem strojek i recept zdědila a štafetu po prababi převzala já. Kdo má rád kokos, určitě si na téhle klasice moc pochutná. :))“

Recept

Na těsto budeme potřebovat:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g strouhaného kokosu
  • 2 vejce
  • 150 g cukru moučka
  • vanilkový cukr
  • 150 g Hery

Postup

Všechny suroviny smíchám v míse a zpracovávám je tak dlouho, dokud nemám hotové těsto.

Pak si připravím strojek a natlačím do něj těsta, co se do něj vejde, a pak melu tak dlouho, až ze strojku vyleze váleček. Ten pak spojím do tvaru kolečka. Pokud strojek nemáte, nevadí, těsto můžete klidně jen tak uválet a stočit do kolečka.

Hotová kolečka dám péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na zhruba 10–12 minut. Ještě horké je obalím v moučkovém cukru, nechám vychladnout a může se konzumovat. :D

Vosí úlky z Lotusek podle Verči

„Vosí úlky dělám každý rok. Tenhle rok jsem vyzkoušela úlky z Lotusek a byla jsem překvapená, jak skvělé díky těmhle karamelovým sušenkám jsou! U nás v práci se po nich jen zaprášilo. :DD“

Recept

Na těsto budeme potřebovat:

  • 125 g sušenek Lotus
  • 75 g mandlové mouky
  • 1 lžíci kakaa
  • 80 g moučkového cukru
  • 50 g změklého másla
  • 2 lžíci mléka
  • 1 lžíci rumu

Na náplň si připravte:

  • 50 g změklého másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 1 lžíčku rumu

Na dokončení:

  • piškoty a moučkový cukr na obalení

Postup

Jako první si v mixéru rozmixuju na jemný prach sušenky. K nim pak přidám mandlovou mouku, kakao, prosátý moučkový cukr, máslo, mléko a rum. Z nich pak vypracuju těsto. Když je hotové, nechám ho chviličku odležet v lednici.

Teď přichází na řadu náplň. Tu udělám tak, že si dám do mísy povolené máslo, moučkový cukr a žloutek, a šlehám je tak dlouho, než mi vznikne krásný krém. Nakonec přidám ještě vanilkový extrakt a rum a promíchám.

Teď si vyndám z lednice těsto, připravím moučkový cukr a hurá tvarovat kuličky. Každá by měla vážit zhruba 15 gramů. Kuličky pak vytvaruju pomocí formiček, naplním krémem a navrch zakončím piškotem.

Taky s krémem, nebo radši s vaječňákem – jak děláte vosáky vy, hm?

Rychlá kokosová lízátka naší Monči

„Už od dětství mám ráda kokos, a tak mi bylo hned jasné, co vám tady musím doporučit. Jednoduchý, chutný recept na superrychlé cukroví bez pečení, u kterého si v kuchyni nenaděláte ani moc nepořádku. Jestli máte děti, můžete společně z těsta vytvořit chutná lízátka. Ty naše je úplně milují!“

Recept

Na těsto budeme potřebovat:

  • 200 g slazeného kondenzovaného kokosového mléka
  • 50 g javorového sirupu
  • 125 g strouhaného kokosu
  • 3 kapky mandlové a rumové esence
  • oloupané mandle, které můžeme zabalit dovnitř do těsta

Na čokopolevu si připravíme:

  • 100 g hořké čokolády
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu

Postup

Všechny ingredience vložím do misky a vypracuju z nich těsto. Pak z něj začnu tvarovat lízátka nebo kuličky. Pro ještě lepší chuť a efektní křup balím někdy do kuliček i loupané mandle.

Jakmile mám všechny kousky hotové, rozehřeju si ve vodní lázni hořkou čokoládu s troškou vanilkového extraktu, cukroví do ní namočím a pak už jen hurá konzumovat.

Kdo taky peče na pečení a mlsá o Vánocích nejradši tyhle rychlovky, no jen se přiznejte. :))

Chutnaly vám? Podělte se o recept s kámoškou a užijte si společně přípravy na ty nejkrásnější Vánoce. Protože radost a hezké věci se mají sdílet. :))

I vy potřebujete kvalitní a nadčasový kabátek. Tady je 11 dobrých důvodů

Mít v šatníku kvalitní a nadčasový kabátek je v chladných dnech k nezaplacení. Dělá nám společnost při pracovních setkáních, na rande, zahřeje, když se s punčem v ruce loudáme vánočními trhy, do jeho kapes schováme žvýkačky, klíče, lístky z kina, ale i mrazem zkřehlé ruce.

Nadčasový kabátek rozhodně má své místo ve vašem šatníku

Mnohé ikonické kabáty či kabátky se zapsaly do historie i na stříbrném plátně a staly se pro některé světové herecké hvězdy poznávacím znamením. Klasický či netradiční, originální, s příběhem – když se oháknete do kvalitního kabátku, i hollywoodské star vám složí poklonu.

Jak si takový kabátek vybrat a proč by ani vám podobný kousek neměl chybět? Těchto 11 důvodů vám určitě nasadí nějakého toho brouka do hlavy.

1. Počáteční cena je u kvalitních kabátků vyšší, tomu rozumíme, ale takový kousek toho zase opravdu hodně vydrží. Chladných dní si spolu užijete mnohem víc, a cenu v poměru k délce nošení tudíž stáhnete na minimum.

2. S delším nošením jde ruku v ruce podpora udržitelnosti. Jen v Česku se ročně vyprodukuje bezmála 110 tisíc tun textilního odpadu, celosvětově je to podle Earth.org až 92 miliard tun. Pokud si to po nějaké době rozmyslíte a řeknete si, že už kabátek nevynosíte, můžete ho posunout dál v Buga outletu, aby dělal radost někomu jinému.

3. Milujeme sice módu a jdeme neustále s dobou, nepodléháme ale „rychlým trendům“, které se každou chvíli mění ve výlohách řetězců. Užíváme si pomalé a plynulé přechody ročních období a nepotřebujeme fofrem dělat ze čtyř období dvojnásobek. Šijeme nadčasové střihy a klidně se může stát, že si při debatě s kamarádkou nebudete moct vzpomenout na rok, kdy jste si svůj kabátek koupily.

4. Naše kabátky jsou sice mimořádně oblíbené, ale jen tak někoho v nich nepotkáte. Přesto si je už oblíbily i známější tváře, například česká moderátorka Katka Říhová.

Nešijeme jich tuny jako mnohé celosvětové značky, které mají pobočky v každém větším městě. Buga rukopis je jednoznačný, a naše věrné Bugačky tak stále odpovídají na otázku, odkud svůj kousek mají.

5. Upnutější i volnější – zvolit si ten správný střih je při výběru nadčasového kousku alfou a omegou. Na jaře i na podzim si ho klidně přehodíte jen přes tričko, ale v zimě snese i vrstvení na silnější svetr či mikinu. Materiály jsou často dost pružné, že s vámi zvládnou i devět měsíců čekání na příchod nového člena rodiny.

6. Koupí podpoříte lokální byznys, chytré a odvážné lidi, kteří se nebáli jít s kůží na trh a tvořit. Od výběru materiálu přes návrh střihu až po zručné švadleny, které spojily jednotlivé kusy látky – víte, kdo váš kabátek ušil, zabalil a nakonec i zazvonil s balíčkem v rukou.

7. Kvalita jde do hloubky a takový kabátek vám může přinést spoustu radosti díky zajímavému příběhu, který se s ním pojí.

8. Investování do kvalitního kousku vyplavuje endorfiny a přináší radost z nákupu. Ta bude ještě větší s vědomím, že si kupujete kousek, který se vám líbí, sluší vám a to ještě ani nevíte, jak stabilní součástí vašich outfitů se stane. I váš manžel nebo partner určitě ocení, když vás bude pravidelně vídat v jednom krásně padnoucím kousku, než když budete mít tři levné, které jen visí ve skříni.

9. Méně věcí v šatníku způsobuje méně ranního bolehlavu, když se rozhodujete, co si obléct. Navíc výzkumy ukazují, že jsme šťastnější, když vlastníme méně věcí, které jsou kvalitní.

10. Kvalitní kousek, který si oblíbíte, vás bude motivovat k tomu, abyste mu věnovaly intenzivnější péči. Ideální je prát ho co nejméně, někdy ho stačí jen pověsit na ramínko a vyvětrat. Nemusíte s ním však utíkat do čistírny, bez obav jej vyperete i doma v pračce

11. Zážitek z nakupování považujeme za součást celého procesu vybírání. Můžete zvednout telefon nebo napsat e-mail a poradit se o správné velikosti či střihu, užít si otevírání svého balíčku, vše je o detailech, na kterých nám opravdu záleží. A pokud vám náhodou kousek nesedne, výměnu či vrácení zbytečně nekomplikujeme.

Kabáty či kabátky si oblékáme asi třetinu roku, proto je důležité vybrat si takový, ve kterém se budete cítit příjemně. Ukažte se ve stylovém lokálním produktu menší, ale zodpovědné módní značky, který se dobře udržuje, sedne vám jako ulitý a při správné péči to s vámi potáhne několik příštích let. Který to bude?

Michel Struharova

Michel Struharova

Michel je jednou z Bugáckých copywriterek. Přestože prosedí hodiny nad klávesnicí a hraje si se slovy, když zaklapne počítač, svou neposednost nezapře – obouvá tenisky a utíká běhat. Její <3 je Portugalsko, výhledy, spontánnost, kila brynzy a litry kávy.

Katka Říhová: Buga, má srdcovka. I na podzim

Proč nosím Bugu? Je pohodlná, dává mi volnost a zároveň s ní dokážu být prudce elegantní. I když na podzim může být občas trochu „achjo“ najít ten správný outfit, s Bugou jsem si jistá, že vždycky sáhnu po tom pravém – ať už podle počasí, anebo situace. Protože tyhle kousky jsou jednoduše #ProKazdeTveJa. Pojďte se inspirovat podzimními outfity se mnou.

Manon v Paříži

První kousek, který mi při výběru pro podzimní focení padl do oka, byly tyto dlouhé elegantní košilové šaty. Manon mě nadchly svým nápaditým puntíkatým vzorem a bylo mi hned jasné, že s koženou bundou a kozačkami na platformě vykouzlím šmrncovní, a přitom pohodlný outfit. Co na těchto šatech zvlášť miluju, je šalamounské řešení jejich rukávů. Ačkoli jsou to „košilovky“ se vším všudy, originální stažení na gumičku umožní rukávy vyhrnout přesně tam, kam zrovna potřebuju. Zrovna se chystám na výlet do podzimní Paříže a tam Manon rozhodně nesmí chybět. Poetické, že?

Nohy až do nebe

Naprosto nejpohodlnější kalhoty, které mám, jsou Vito. Jsou navíc z tak kvalitního materiálu, že působí zároveň velmi elegantně. My, které navlastníme nohy až do nebe, víme moc dobře, jak takový široký střih s vysokým pasem dokáže s postavou zakouzlit. Jednoznačně top jsou v kombinaci s proužky – lodičkový výstřih a netopýří rukávy trička Yoko tvoří za mě hodně mladistvý look. Netajím se tím, že jsem barvičkový typ, takže outfit ráda oživím nějakou výraznou barvou. Někdy mi sice trvá, než vyberu ten správný odstín, ale u hořčicové bundy Adisa zrovna nebylo vůbec o čem přemýšlet.

Zachumlaná do podzimu

Tenhle kabátek je prostě můj podzimní miláček. Nemusím totiž zbytečně řešit, jestli vyrazím ven jen v mikině, anebo si mám vzít i bundu. Lerato hřeje tak akorát a má všechno, co v chladnějších dnech od kabátku očekávám: velkolepou kapuci, praktické kapsy, krásný střih, a nadto je neuvěřitelně příjemný, takže se vůbec nedivím, že na něj Bugačky nedají dopustit. Mně osobně nejvíc uchvátila červená varianta s puntíky, ale barevná škála je zrovna u Leratek dost bohatá, takže určitě najdete i tu svou.

Pohoda nejen na doma

Jsem kalhotový typ, a ráda se tím chlubím. Ummi jsou další z mých favoritů, které splňují to podstatné: jsou pohodlné a elegantní zároveň. Jo a… pokud jste to nezaznamenaly, tak já osobně u těchto kvituju zejména širší gumu v pase, která dokáže vymazat i větší oběd, jestli si jako rozumíme. :) A protože se i doma cítím ráda nejen pohodlně, ale i šik, oživila jsem černé kalhoty červeným tričkem Kayla. Nikdy nevíte, jaká nečekaná návštěva zrovna zazvoní. A asi se shodneme, že než začít panikařit před šatníkem, zatímco host stoupá po schodech, je lepší jít s klidem připravovat kávu.

Kabátek přes šaty i ke kalhotám

Obecně nosím spíš dlouhé kabáty, ale tahle letošní bugácká novinka je hotový skvost. Kabátek na podzim je must have, to se asi shodneme. Aisha svým střihem s efektem přesýpacích hodin zalichotí každé postavě. Délka je dostatečně univerzální, abyste v něm jednou vypadaly skvěle v oblíbených kalhotech a jindy zase mohly vzít kabátek přes šaty – třeba na ples nebo do divadla.

Buga mě provází jednoduše každý den. Máte to stejně? Pochlubte se svými outfity na Facebooku nebo Instagramu a připojte hashtag #ProKazdeTveJa.

Vaše Katka

Katka Říhová

Katka Říhová

Moderátorka, zpěvačka a máma malé Sofinky. Bugu si zamilovala, a tak není divu, že stala naší ambasadorkou.

Servírujeme vám barevné letní menu

Barvy. Sdělujeme jimi naši náladu, vyjadřují naše pocity, momentální nastavení i životní postoje. Evokují v nás taky různé vůně a chutě – a protože těch je léto plné, rozhodli jsme se vám naservírovat pár barevných outfitů, kterými se můžete inspirovat na cestě tímto zábavným ročním obdobím. Pojďte se s námi projít po paletě barev a vyberte si outfit podle svého gusta…

Náruživá červená

Energická a zároveň vznešená červená je odjakživa barvou symbolizující lásku. Nebojte se zakřičet si do světa, že milujete život! Chcete-li dát vyniknout svým ladným bokům, není lepší volby než pouzdrové sukně Tai. Je měkoučká, pohodlná a pružná, takže v ní můžete sebevědomě vyskočit vstříc novým zážitkům.

V kombinaci třeba se světlým crop topem Kayla a bílými botkami si můžete dovolit červený outfit ještě více umocnit stejně laděnými doplňky. Tahle barva je tak působivá, že okolí s vámi vaši lásku k životu bude vcukuletu sdílet!

Vznešená purpurová

Tahle královská barva snad nepotřebuje rozsáhlejšího popisu, je to totiž láska na první pohled. A ta také nepotřebuje slov. V našem týmu jsme se shodli, že šaty Bella Violet naprosto dostojí svému názvu. Krásné. Volný oversize střih s netopýřími rukávky a pásek, který krásně vytvaruje siluetu, to je mimochodem ideální kousek na letní dovolené.

V teniskách a s malým batůžkem v nich uděláte parádu na odpolední promenádě, v lodičkách a s kabelkou pak budete okouzlující společnicí při romantické večeři.

Veselá oranžová

Barva radosti, slunce, tepla i vzrušeného očekávání. Všechno tohle vidíte na Markétčině outfitu. Již zmiňovaná pouzdrovka Tai se v oranžovém provedení stala její posedlostí a v kombinaci s bílou košilí Iba, kterou si vpředu uvázala na laškovný uzlík, chyběly k dokonalosti už jen její oblíbený klobouček značky Tonak a trendy sandálky.

I v ultrapohodlném outfitu se dá zaujmout, vidíte? A ještě tím můžete kdekoho rozveselit… Nebojte se vyniknout!

Hravý puntík s něžnou růžovou

Co by to bylo za Buga doporučení, kdyby v něm chyběly puntíky, že? Tahle sukně Aiko se rychle stala naprostým hitem mezi našimi áčkovkami. Do puntíku splňuje naše motto, že šijeme #ProKazdeTveJa, protože ji díky délce pod kolena využijete na rande, ale i pro oficiálnější momenty.

Skvělá vychytávka je guma v pase – Terka si za ni zastrkala něžné růžové tričko Salma z oblíbeného mušelínu. Kdo tenhle kousek znáte, víte, že samotné tričko můžete v pase převázat stuhou ze stejného materiálu, ale jak je vidět, rozkošně umí vypadat i takhle zastrčené. Terce jsme ještě do vlasů zasunuli jemnou ženskou čelenku, ale vplést si do nich můžete stuhu nebo se dozdobit decentními sponkami…

Bláznivá pocta přírodě

Tohle kalhotové duo jsme samozřejmě nemohli vynechat. Kalhoty Vito máme v zářivých, přírodních i decentnějších barvách, na focení jsme ale vybrali trošku potřeštěnější kombinace. :) Markét si oblékla kalhoty ve svítivě zelené a doplnila je už zmíněným bílým mušelínovým topem Salma, jehož materiál oceníte hlavně v parném létě, síťovkou v barvě gatí a trendy čelenkou.

Terka jí sekunduje s barevným a nepřehlédnutelným květovaným vzorem, který vás zaujal okamžitě po uvedení do e-shopu. Ke kalhotám Vito se dají vzít volné crop topy, zastrkat košile nebo oversize trička, ale bezvadně k nim vypadají i upnutější modely. Terka se zavinula do něžně růžového topu Adero, který je skvělý pro svou variabilitu při uvazování, a jeho jemná barva krásně podtrhne květované nohavice.

I tady samozřejmě platí, že méně někdy znamená více, takže k divočejším vzorům doporučujeme opravdu jen jednobarevné decentní kousky. Obě holky jsou tady tak trochu retro třetího tisíciletí, nepřipadá vám? :)

Tak co, vybraly jste si svého favorita? Letní kombinování je zábava a není třeba se bát výrazných barev a vzorů, pokud je vkusně sladíte s doplňky. Dejte aspoň na chvíli vale mdlým odstínům a rozsviťte sebe i své okolí. Bude vás za to milovat. A my taky!

-->

Nestárnoucí klasika: Nadčasové černé šaty lichotí všem typům postav

Asi bychom jen těžko našli šaty s tolika přívlastky. Ztělesnění nadčasovosti, sofistikovanosti a naše outfitová berlička ve chvíli, kdy už opravdu nevíme, po čem sáhnout. Znáte snad univerzálnější kousek než černé šaty, které můžete nosit pořád dokola, a přesto v nich budete vypadat a cítit se krásná?

Díky ti za ně, Coco Chanel

Módní odborníci připisují vznik nestárnoucího trendu návrhářské ikoně Coco Chanel. Minimalistické černé šaty doplněné perlovým náhrdelníkem se objevily ve vydání magazínu Vogue v roce 1926 a začalo se jim říkat Ford od Chanelu – jednoduché a dostupné pro ženy jakéhokoliv postavení (v tomto období představil Henry Ford jako první masový způsob produkce automobilů, vytvořil velké množství pracovních míst a zažil velký úspěch). Už tehdy se předpokládalo, že se černé šaty stanou jakousi „uniformou“ pro ženy bez ohledu na jejich módní vkus.

Černé šaty jsou vaším esem v rukávu

Karl Lagerfeld, další legendární návrhář, se kromě skvělého uměleckého stylu proslavil i citátem, se kterým musíme jen souhlasit: „V malých černých toho na sobě nikdy nemáte ani moc, ani málo.”

Šaty Tulia Black

Tyhle volné krásky jste si zamilovaly ihned po jejich představení. Móda jako tolerantní kámoška toho dokáže dost skrýt, stačí si zvolit správný střih. Šaty Tulia Black jsou vaším trumfem v kapse, který je extrémně pohodlný, a s kapsami, které zbožňujete. Markét si k nim do vlasů zapletla šátek, ale fantazii se meze nekladou.

Šaty Adanna Black

Z trochu z jiného těsta jsou šaty Adanna Black s dlouhými rukávy a šmrncovním stojáčkem, který jim dodává trošku elegantnejší nádech. Nemluvě o rozparku na boku, který je nejen rafinovaný, ale zároveň šaty pěkně ozvláštní. Ledvinka, kabelka, náhrdelníky, klobouky kšiltovky, barety, šátky – těmhle šatům sluší snad všechno. Vykouzlíte v nich nejen svěží mladistvý vzhled jako Markét, ale s punčochami, sakem a lodičkami se v nich můžete vydat i do divadla nebo třeba odpřednášet prezentaci v práci.

Šaty Suzaan Black

Lehoučké šaty vynikají materiálem a volným střihem okolo ramen. V létě se budou příjemně nosit i v horkých dnech. V zimě je, abyste byly v teple, stačí doladit punčoškami a kardiganem. Šaty Suzaan Black jsou zajímavé i díky malé vychytávce, která je jedním pohybem změní z delších splývavých na přitažlivé mini – na boku mají stahovací šňůrku, díky které si délku upravíte přesně tak, jak se právě cítíte.

Šaty Yene Black

Věřili byste, že když jsme tyhle šaty navrhovali, vůbec by nás nenapadlo, kolik lásky se nám od vás za ně dostane? Šaty Yene Black vynikají opravdu vyšperkovaným střihem, který krásně zdůrazní ženské křivky. Kombinují dvě textury – hladký top s lodičkovým výstřihem a dlouhými rukávy a áčkovou sukni s jemným vroubkováním. Šatičky Yene se velice rychle zařadily do naší interní sekce „,Buga klasika“, a proto tenhle bestseller, který si získal moooc vašich srdcí, nemůže chybět ani v černé verzi. :)

Šaty Audrey Black

Ať je léto, nebo zima, šaty Audrey Black jsou milovanou klasikou po celý rok. Jestli nosíte raději delší šaty, ale ne ty úplně maxi, pak vám jejich krásně ženský střih rozhodně padne do oka. Nejenže toho dost schová, ale navíc s ním objevíte spoustu příležitostí, na které si tyhle šaty budete chtít vzít. V pase mají šňůrku, díky které se ještě líp přizpůsobí vaší postavě. Audrey jsou přesně tím typem šatů, se kterým sladíte prakticky jakoukoliv obuv a doplňky. Záleží jen na vašem pocitu, jak právě toužíte vypadat a působit na okolí.

 

Šaty Naisam Black

Trocha rockerského rebelství, ale i nádech elegantní decentnosti, to jsou šaty Naisam Black. Přestože se tváří spíš jako nenucené šik univerzálky, získaly si tyhle šaty okamžitě po uvedení vaši pozornost. Je skvělé, že v nich můžete pohodlně strávit den v práci, po příchodu domů skočit do tenisek a vzít děti na hřiště nebo třeba odběhnout na nákup.

Ať už je váš módní vkus jakýkoliv, černé šaty jsou rozhodně kouskem, do kterého se vyplatí investovat a zaměřit se na padnoucí střih. Při správné péči vám naše černé šaty budou dělat společnost dlouhé roky. Máte už svého horkého favorita?

Den plný módy a krásy s Bugou a stylovou zákaznicí Zuzanou

Některé z vás máte v šatníku zatím jeden kousek, jiné celou sbírku a další nás zatím jen nesměle okukujete. Téměř každý den si s vámi voláme, píšeme, odpovídáme na vaše reakce pod fotkami, ale šancí potkat se osobně, kromě našeho obchůdku, moc nemáme. Vymysleli jsme proto způsob, jak se blíž seznámit s kočkami, které pravidelně nosí Bugu, a pozvali jsme je k nám, abychom společně strávily krásný „holčičí“ den.

Seznamte se s paní Zuzanou

Jako první dostala pozvání strávit beauty day s Bugou paní Zuzana. Pozvání s radostí okamžitě přijala, a protože bydlí v Chrudimi, domluvily jsme se na tom, kdy nás v Buga navštíví, velmi rychle. Zuzana si nejdřív poskládala 3 outfity podle svého gusta.

Prozradila nám, že v Buga nakupuje už sedm let, tedy zhruba od doby, co začala pracovat v Chrudimi. Na Buga jsem si nejvíc oblíbila univerzálnost. Obleču se a můžu si bez problému splnit celodenní záležitosti (jít do práce i na kávu). Oceňuji také určité detaily, jako jsou puntíky, oblečení není tuctové,“  říká Zuzka a jako příklad ukazuje šaty Nekesa Grey Dott, ve kterých k nám dorazila.„Těžko bych hledala něco, co se mi nelíbí. Je super, že stále přicházíte s něčím novým, jen já teda musím pořád a pořád nakupovat,“ dodává se smíchem Zuzka, když se jí ptáme, jestli bychom mohli něco zlepšit.

Když jsme se dopovídaly a připravily si zákoutí na focení, vzala si Kačka (naše make-up artistka) do parády líčení a vlasy a pustily jsme se do focení. Zuzka se postupně oblékla do outfitů a zářila před objektivem jako opravdová hvězda. Stihla nám prozradit, jaký je její nejoblíbenější kousek z Bugy. ,,Košile Tawia! Mám obě růžové varianty, jak světlou, tak tu sytou. Užívám si, jak jsou praktické, pověsím je na ramínko a nemusím je žehlit, také je super, že se minimálně mačkají.“

Buga dělá Zuzaně společnost při různých aktivitách, které tvoří náplň jejího dne. „Hodně se věnuji sportu, a protože pracuji na úřadě jako asistentka, musí být oblečení zároveň šik a pohodlné. Buga mě tak provází v průběhu celého dne. Například puntíkatou Grace využiji i při běhání. Přehodím si ji přes sebe a není mi zima.“

Na závěr jsme si dopřály kávu a výborný čokoládový dortík. Jako pozornost a poděkování za ochotu si od nás odnesla Zuzka nové kalhoty Vito v olivové barvě a košili Tawia v bílé barvě, která jí v šatníku chyběla. „Bylo to skvělé, užila jsem si to, díky :) ,“ zhodnotila den s Bugou Zuzka.

Jaké outfity si Zuzka vybrala?

V prvním outfitu září výše zmíněná košile Tawia v bílé barvě, ke které si Zuzka vybrala sukni Thema Cube. V práci by jí to v takovéhle kombinaci mimořádně slušelo.

Druhá kombinace má sportovnější nádech. Tmavší šaty Adanna Navy Dott se sofistikovanými rozparky Zuzka doplnila nepřehlédnutelným sakem Ania Sweet Pink.

Stejně jako mnohým z vás padly i paní Zuzce do oka nové široké kalhoty Vito v olivové barvě, které se velice rychle staly z novinky naprostým bestsellerem. K nim stačilo přidat jednoduché tričko Kya Pink, které se díky své romantické barvě krásně hodí k Zuzčiným blond vlasům.

Líbilo by se vám, kdyby si vás vzala do parády naše make-up artistka, vyfikly jste se do Buga kousků a strávily jste s námi příjemný den focením?

Pilíř dámského šatníku: Kalhoty v hlavní roli

Umíte si představit šatník bez dobře padnoucích kalhot? Ano, typicky ženským elementem jsou šaty a historie to jen potvrzuje. Ale řekněme si to upřímně, kalhoty z kvalitního materiálu a vhodně zvoleného nadčasového střihu by prostě neměly v žádném šatníku chybět.

V pohodlí a šik: kalhoty mají mnoho podob

Časy, kdy byly ženy v kalhotách brané víc jako rebelky než někdo, koho můžeme vidět na ulici běžně, jsou naštěstí dávno za námi. Dnes bychom asi jen těžko našli ženu, která nemá v šatníku absolutně žádné kalhoty. Ani se nedivíme. Není nic jednoduššího než vklouznout do pohodlných kalhot, doplnit je topem a teniskami a vyrazit. Kreativitě se meze nekladou a nudit se s nimi určitě nebudete.

Vito a kouzlo širokých kalhot

Jestli jste ještě nepřišly na chuť širokým kalhotám, protože se bojíte, co udělají s vaší postavou, nadešel správný čas zbořit předsudky. Tajemství jejich nošení totiž spočívá ve správné kombinaci. Vhodně zvolený top spolu s botami dokonce opticky prodlouží siluetu.

Černé kalhoty Vito, které díky materiálu s vysokou gramáží krásně drží svůj tvar, jsme doplnili výraznou košilí Tawia. Nadčasovou kombinaci doťukly k dokonalosti lodičky a elegantní outfit byl na světě.

Vito jsou společně s hřejivou mikčou Vaya dvojkou k nezaplacení. Sportovní a mladistvý nádech podtrhnou tenisky, o pohodlíčko na procházce tak bude postaráno.

I olivová barva kalhot Vito se krásně kombinuje. S neutrálními tóny měkoučkého roláku Slam Sand, prodlouženým sakem Jannis v bílé barvě a teniskami vytvoří trendy outfit s nádechem elegance, abyste se cítily celý den maximálně pohodlně.

Tmavší olivový odstín kalhot Vito krásně kontrastuje s jemnými barvami bambusového trička Ima Elegance, přes které stačí přehodit džísku, skočit do tenisek a můžete se špuntem vyrazit do parku nebo třeba s kámoškou na kávu.

Reece a vyladěný střih bez zipu

Skvěle padnoucí střih kalhot už za ty roky opravdu dobře poznáme. A když se střih spojí s materiálem, který pruží, drží si svůj tvar a není ani po celém dni nijak vytahaný, dostává radost z nošení kalhot Reece úplně nový rozměr.

Kalhoty Reece v sytě koňakové barvičce předvedou svou výjimečnost v elegantní kombinaci s oblíbeným asymetrickým tričkem Yoko v bílé. Jejich obepnutý střih snese i volnější topy, například s vysokými lodičkami budete v práci naprosto okouzlující.

Chystáte se po práci vyrazit ven? Stačí vyměnit top za pohodlnou mikču Iff a lodičky za tenisky a za dvě minutky už za sebou zavíráte dveře a jste připravena vyrazit.

Elli a nadčasová klasika

Kalhoty Elli bez zipu, které nikde netlačí, je radost nosit. Přizpůsobí se rytmu vašeho dne a rády na sebe vezmou hlavní roli ve vašem outfitu.

S béžovou mikčou Frida si kalhoty Elli okamžitě sedly a vytvořily nadčasovou dvojku. Měkoučkou kombinaci stačí doplnit pohodlnými teniskami a rázem se můžete nechat unášet vlnou pohodlí.

Na první pohled veselý outfit je zárukou skvělé nálady i důkazem toho, že kalhoty Elli ladí s jakýmikoliv barvami. Zkombinovali jsme kousky, které jste si zamilovaly okamžitě po jejich představení – tričko Gogo White Elegance a výrazné sako Ania Sweet Pink. Trikem téhle kombinace není jen tahle parádní růžovka, ale především příjemné materiály, ze kterých se prostě nebudete chtít převléct.

Po barevné smršti jsme vsadili na tlumenější outfit oživený vašimi oblíbenými bugáckými puntíky. Asymetrický top Yoko Black Dott působí s kalhotami Elli rafinovaně žensky, a když k tomu všemu přidáte černé tenisky, budete připravená zvládnout den v jakémkoliv tempu.

Dlouhé, kratší, široké, úzké, obeplejší nebo volné – módní hra kalhot nezná hranic a my se už teď těšíme, jakými kombinacemi bugáckých kalhot nám zase vyrazíte dech.

Pro ženy v každé roli #1: Zdravotní sestra Martina

Každá z nás je jedinečná. Jsme hlavními i vedlejšími hrdinkami na filmovém plátně, na kterém se odehrávají naše životy. Někdy je to komedie, jindy spíš spletitý thriller, občas také drama, ale většinu času především krásné dobrodružství. Scénář si tvoříme my samy, ale někdy si režisér Osud usmyslí, že by se příběh dal okořenit překvapivým zvratem.

Začali jsme proto pátrat, abychom vám mohli představit superženy, které se s láskou, odhodláním a často i obětováním se na úkor svých potřeb ujímají různých životních rolí a Buga jim přitom dělá společnost.

Seznamte se s Martinou, zdravotní sestrou, mámou Laury a Matěje

Ve zdravotnictví se našla nejen Martina, ale i její manžel, který je vytíženým lékařem záchranářem. Ten je často ve službě, a Martina tak musí zvládat domácnost a děti sama.

Martinko, prozraď nám, v jakých životních rolích záříš?

Dcerka Laura (6,5 roku) se narodila s genetickou vadou a má opožděný psychomotorický vývoj. Je to milá a komunikativní holčička, která si jde ale životem svým vlastním tempem. Velice se snaží a hodně na sobě maká, má výbornou paměť, pěkně čte, některé věci jí jdou zkrátka líp, jiné hůř.

U nás v rodině byly tedy karty rozdány malinko jinak, ale i tak klasicky zastávám všechny běžné role; jsem máma, manželka, milenka (ale jen mého muže :)), kuchařka, uklízečka, fyzioterapeutka a zdravotní sestra, což je mé původní povolání. Lauře se před rokem a půl narodil mladší bráška Matěj, se kterým jsem momentálně na mateřské dovolené.

Marťa říká, že jí není jedno, co si na sebe obleče, a chce vypadat pěkně. Myslíme si, že touhle ultrapohodlnou kombinací mikiny Iff, kalhot Ime, hřejivého kabátu Cher a čepice dokazuje, že má styl.

Srší z tebe nadšení, s jakým si užíváš chvíle s rodinou. Jak společně nejčastěji trávíte čas?

Opravdu mě naplňuje starat se o rodinu, moc mě baví vaření, respektive pečení sladkých dobrot. Bez mučení se přiznávám, že mateřská dovolená je pro mě fakt dovolená a užívám si ji. Ráda chodím i na dlouhé procházky a túry a taky běhám.

Když Marťa potřebuje rychle nachystat sebe a děti ven, hodí na sebe kabátek Bowie Black a má jistotu, že bude ladit s ostatními kousky šatníku a nebude jí venku zima.

Jaké kousky bychom našli ve tvém šatníku?

S Matějem jsme teď pořád venku s kočárkem nebo odrážedlem, takže oblečení musí být především pohodlné. Není mi jedno, jak vypadám, takže musí být i stylové. Mám ráda jednoduché, spíš jednobarevné kousky v černé, bílé, všech odstínech hnědé, béžové a šedé. U mě rozhodně moc barev nenajdete.

Šaty Thalia Grey Dott s jemnými puntíky krásně zapadají do barevného spektra, které nosí Martina nejradši.

Řekni nám ještě něco o outfitech, které sis oblékla.

Vybrala jsem si oblečení, které přesně splňuje mé požadavky na styl a pohodlí, navíc spojení sportovního s nádechem elegance je přesně to, co s kočárkem ve městě potřebuju. Naložit děti do auta, pomoct jim z auta, vyndat kočárek, školka, nákup, cvičení, procházka, oběd, káva – to všechno musím zvládnout v jednom outfitu.

V pohodlném kabátku Lerato Creeme může Martina vesele honit Matěje po dětském hřišti.

Vaše Buga

#ProKazdeTveJa

Postavili jsme mamky našich modelek před objektiv

Jistě víte, že se dlouhodobě snažíme ukazovat naše bugácké kousky
nejen na drobných ženách, ale moc rádi zapojujeme i modelky
s velikostí L… A pak jsme se rozhodli to znovu posunout a ukázat vám, jak Buga sluší i zralým ženám! 


Na focení jsme si proto tentokrát pozvali nejen naše holky modelky Kačku
a Káťu (která je zároveň i naše makeup artistka), ale také jejich mamky!
Soně fantasticky slušel krémový rolák Nubia, který jí sedl, jak kdybychom jí ho ušili na míru!
Iveta i zase nemohla vynachválit kalhoty Elli a obě dámy se zamilovaly do triček Wave.
Překvapilo je, že i moderní střih může být tolik slušivý a pohodlný i pro ně. Trička Wave totiž rafinovaně
schovají nedostatky a skvěle zalichotí každé postavě. 



A jaké byly pocity dam po focení? Prý si nemyslely si, že tohle po padesátce ještě zažijí
a cítily se jako skutečné modelky. A my můžeme potvrdit, že pocity to byly oprávněné,
protože to Ivetě i Soně opravdu moc slušelo a bylo vidět, že se skvěle baví a cítí se dobře
i po boku svých dcer! A to bylo vlastně účelem focení. Ukázat jim i vám, že cítit se skvěle
si zasloužíme všechny a že #ProKazdeTveJa není jen fráze, ale skutečně naše poslání.
Šijeme kousky pro všechny ženy bez ohledu na postavu, věk či životní tempo. 

 

Jaké netradiční focení by vás bavilo příště? Budeme rádi za vaše tipy, které nám můžete poslat
do zprávy na našich sociálních sítích nebo na monika@buga.cz ❤️
 

Vaše Buga

Nahoru
24 položek celkem
Zpět do obchodu