10 věcí, které o nás nevíte (a nenapadlo by vás se na ně zeptat)

Jsme česká módní značka. Víme. Šijeme pro ženy. Víme. Sídlíme v Chrudimi, ale Buga kousky posíláme napříč republikou, a dokonce i na Slovensko. Taky víme. Denně s vámi komunikujem na sítích, telefonicky, e-mailem, takže o nás víte asi dost. Co ale mrknout do zákulisí? Prozradíme na sebe 10 věcí, ať víte, jak fungujem (a někdy i nefungujem), a že jsme taky fakt jenom lidi. Veselí lidi.

1. Výraz horká novinka u nás není klišé

Na sítích vás denně zásobujem novinkami, málokdo už ale ví, že jsou mnohdy „staré“ sotva pár hodin. Jakto? To prostě Péťa ráno přijde s návrhem na nějaký kousek, ten okamžitě ušijem, oblíknem do ní jednu z našich holek (nejčastěji vídáte Kačku nebo Kačku, aby se to nepletlo) a jede se fotit. Holky copywriterky už ťukají do klávesnice popisky k téhle novince a úderem osmé večerní vám ji dávkujem na sítě. Někdy je to trošku tóčo, ale je to jedna z věcí, která dělá Bugu Bugou.

2. „A nebudou ještě nějaké jiné barvičkyyy?“ :)

V Bugalandu už si z téhle otázky děláme trochu srandu. Víte, že vám rádi plníme vaše přání, a „jiné barvičky“ je asi to nejčastější, které nám do komentářů pod nové příspěvky píšete. Je to podobné, jako když dítě dozraje do fáze „A proooč?“. Ale jen tak dál – nejenže nás to těší, ale taky motivuje a inspiruje. Takže třeba kabátky Lerato nebo šaty Elegance už máme ve dvaceti provedeních. A aby nezapadlo to nejdůležitější: „Neslibujem, ale neříkáme, že se nějaké nové barvičky ještě neobjeví.“

3. Obědové meníčko za slevy a Buga zeď

Slevy míváme zcela výjimečně, většinou zjara, nebo když máme nějaké jubileum. Jelikož je to u Bugy věc fakt nevídaná, dost často se nestačíme divit, kolik z vás jich využívá. A to pak takhle před vypuknutím slevové mánie sedíme v kanclu a vsázíme se, kolik objednávek od vás přifrčí. Kdo je nejblíž, vyhrává oběd. No a když pak přifrčí náš „dvorní“ kurýr z pépéelka Vojtěch pro první balíčky, chytá se za hlavu, protože mu z nich holky staví doslova Buga zeď.

4. Prázdniny v Bugalandu

Děti prázdniny milují, to je jasná věc. Míň už ale rodiče – kdo z vás máte nějakého toho sviště doma, asi nám dáte za pravdu. V létě se to u nás v kanceláři doslova hemží všemožnými malými tvory. A byť máme děti upřímně rádi, občas si při otírání upocených čel říkáme, že příští rok už asi fakt objednáme nějakého dětského animátora. Nějaký tip?

5. Plná hlava, prázdná nádrž…

V Bugalandu má každý nějakou funkci, ovšem dost často se nám prolínají, úkoly bobtnají a nejedna hlava pak získává podobu pátracího balónu. Naší Verče se tenhle balón jednou málem pěkně přehřál, když zůstala s autem viset na kruháči s prázdnou nádrží. Prostě v tom frmolu zapomněla natankovat (No co jako?). Asi si umíte představit ty pohledy na blond krásku s omluvným úsměvem uprostřed dopravní špičky… Nicméně Verča tuhle situaci zvládla s nadhledem – a ještě u toho stihla odpovědět na několik vašich e-mailů.

6. Ženská za volantem, to nám prostě jde

Na rozvážení materiálů do dílen, anebo naopak hotových kousků zpátky k nám máme Zdendu. Chlapa, bez kterého by se nám pracovalo těžko. Když se ovšem stane, že tenhle náš Captain America zrovna není k dispozici, nezbyde mi, než odložit objektiv, sednout do naší obří bugácké dodávky a jedu. Ženská ve velkém autě je trochu úkaz, a upřímně mám někdy pocit, že když sednu za volant já, přitahuju zraky řidičů jako magnet. Je teda fakt, že pod mým řízením repráky praskají ve švech a big car mi dává pocit silnějšího, ale tak která z vás to nemá, že?

7. Známe se už po všech (!) stránkách

Téměř denně u nás vznikají nové kousky. Aby byly do puntíku vyladěné, zkoušíme je rovnou na sobě v kanclu. Možná jste nevěděli, že u nás pracuje 20 holek a jen tři chlapi. Ti se většinou musejí (a mezi námi – asi i chtějí) někam odklidit. Pokud jde o dámskou sekci, tak my se snad všechny známe už i polonahé. Mimochodem, ty krasavice, které vídáte na našich fotkách, jsou holky, které v Bugalandu zastávají ofiko úplně jinou pozici – od spravování sociálních sítí po expedici.

8. Dieta: Držím, držíš, držíme…

„Ale teď už fakt začnu!“ je věta, která u nás v (tom dámském, jak jinak) kolektivu zazní snad každý den – po Vánocích, po Novém roce a s prvními jarními paprsky samozřejmě mnohem frekventovaněji. Předsevzetí by byla, odhodlání taky, jenže… Vždycky se pak objeví aspoň jedna „dobrá duše“, která dovalí do kanclu nějakou laskominu, a to přece nejde – nechat všechno ostatním a se slinou v koutku závistivým pohledem sledovat, jak se ládují, a poslouchat u toho svůj zoufalý a naštvaný žaludek. Chápete, že jo?

9. Záskok za každou cenu. I s meziskokem do bazénu

V Bugalandu umí skoro každý zastat práci někoho dalšího. Tak se nám občas stane, že potřebujem záskok v našem chrudimském obchůdku, a to tam prostě jede ten, kdo má čas. No nebudem vám lhát – i když se pro vás můžem rozkrájet, taková sobota strávená v obchodě není vždycky výhra. Svoje o tom ví Moni – to je ta laskavá duše, která vám odepisuje třeba na komentáře pod příspěvky. Vylosovala si jednou takhle sobotní záskok v obchodě a přijela tam celá mokrá, pozdě, a ještě s kocovinou. No asi se shodnem, že lovit klíče v bazénu, když vám žaludek i hlava spílají, proč jste si ten poslední drink včera neodpustila, je na medaili. Moni je ale svéráz a jen tak něčeho se nezalekne.

10. Bez maskota by to nešlo!

Máme psa!

11. Natírat, natírat, natírat

Jedním z našich multifunkčních chlapů je Tom. Kromě toho, že pro vás točí a stříhá všechna videa, taky zuřivě natírá jeden regál za druhým, protože snad není týdne, kdy bychom ve skladě nebrblali, že už ty kousky nemáme zase kam dávat. Je to kluk statečná, ale čekáme, kdy i jemu rupnou nervy a jednoho dne nám suše oznámí, že barva – prostě došla.

12. „Tvoje firma je v dobrých rukou!“

Když pánská část Bugy vyrazí výletovat, zůstane vedení firmy kompletně na holkách. No a jak jinak se k tomu postavit, než uspořádat společný dámský dýchánek u skleničky, že. Jenže zábava se umí snadno proměnit v obavy: Jak to zvládnout, když jsem navíc i já coby fotografka s Péťou coby šéfovou mířila taky kamsi za humna? Ale to by nebyla naše Anička, aby do všech pochybností nevnesla trochu jistoty. „Tvoje firma je v dobrých rukou,“ řekla tehdy Pétě. A taky že jo. Ještě že se máme… 

13. V počtech doslova excelujem, a to všichni

Napsala jsem vám 10 věcí, které o Bugalandu nevíte. Něco se vám snad nezdá? :)

Val Michková

Val Michková

fotografka, vládkyně našeho Instagramu, Pétina kreativní spřízněná duše

Zpět do obchodu