Vaše sebevědomí kráčí v kalhotách od Bugy

Děkujme historii a emancipovaným ženám, které se nebály tento „mužský“ kousek oděvu hrdě nosit v ulicích už v předminulém století. Důvod byl tehdy prostý – upustit od nepohodlných vrstvených sukní.

Buga kalhotám rozumí

Kdybychom se chtěli pouštět do módního dějepisného okénka, je dost možné, že by tento článek sahal až na zem. My ale chceme poukázat právě na to pohodlí za všech okolností. V regálech obchodů s módou totiž dneska pořád ještě najdete poměrně velkou část kalhot, které výraz „pohodlné“ opravdu nepotkaly ani z rychlíku. Zatímco pro Bugu je tento pojem skoro takovou mantrou.

Kalhoty podtrhnou vaši ženskost jinak než sukně. My víme jak

Ačkoli na sukně a šaty nedáme dopustit, kouzlu kvalitních a pohodlných kalhot jsme v posledních měsících doslova propadli. Jejich počet se na našem e-shopu blíží stovce, na což jsme samozřejmě pyšní, ještě víc nás ale těší reakce spokojených Bugaček. Dokazují, že opravdu šijeme #KalhotyProKazdeTveJa. A pro každou příležitost. Jak se v nich orientovat, se dočtete právě tady.

All day

Z názvu kategorie je patrné, že jde o kalhoty pro celodenní nošení. Zvládnete v nich ranní frmol kolem dětí, byznysovou schůzku nebo online meeting za počítačem, nákupy, posezení s kámoškou na kafi, obíhání hřišť či kroužků i večerní pokec na terase. Zařadili jsme sem i kousky vyloženě volnočasové, které ale udělají při vhodném kombinování velkou parádu i na té procházce.

Zen a Reece – ačkoli jde o docela odlišné typy, oboje už se staly pro řadu Bugaček přímo basic kouskem. Shara s efektní gumou a řasením ocení milovnice opravdu vysokého pasu, Guru zase romantické duše s hlavou v oblacích.

Kalhoty na celý den Zjistit více

Evening

Večerní kalhoty, které se na vás budou vyjímat při každé slavnostnější příležitosti. Divadlo, opera nebo jakákoliv společenská událost pro vás budou najednou nezbytností.

Protože šijeme hlavně s důrazem na pohodlí a z kvalitních materiálů, které při správné údržbě leccos vydrží, můžete si je obléknout hned ráno a strávit v nich klidně celý den. Pak stačí přehodit top, doplnit sáčkem a šperkem a hravě vkročíte do poslední fáze dne ve velkém stylu.

A když říkáme ve velkém stylu, myslíme opravdu velkém. Nakisai je kalhotová sukně, která udolá zraky všech okolo a perfektně se kombinuje. Malika s efektem prošívání na nohavicích v pohodě nahradí (velkou částí ženské populace neoblíbené) kalhoty s puky. Střihově podobné, ale užší jsou elegantní Kiu a jestli jste na mašle, určitě vás zaujmou zavinovací kalhoty Mardea.

Večerní kalhoty Zjistit více

Formal

Kalhoty do práce a na schůzky by měly být v první řadě pohodlné. Když se cítíte komfortně, je to na vás vidět. A kdy jindy potřebuje žena oplývat sebevědomím, než právě při byznysových záležitostech? V dnešní době už se nemusíte škrtit do kostýmků, abyste byly šik.

V kategorii „formal“ najdete jak klasické pohodlné Reecky, tak i širokáče – ať už se zipem (máme hned několik barevných provedení kalhot Bisa), elegantními sklady v pase (třeba Sanyu, opět v několika odstínech) nebo praktické Kiu, ze kterých spolu se sáčkem Aris vykouzlíte i příjemně formální outfit.

Formální kalhoty Zjistit více

Sport

Volný čas nemusíte nutně strávit trénováním na maraton, aby se dal považovat za aktivní. Ono i pobíhání po hřišti je aktivita s velkým A, víme.

Perfektním společníkem jsou pro tyhle radosti ultra pohodlné kalhoty Elli (řadu barevných provedení máme v kratší i prodloužené variantě). Stylovky Afua zase vybízí k módnímu kombinování i v případě, že máte před sebou pohodové vycházkové odpoledne.

A pokud jste na obepnutější typy, rozhodně si vynachválíte naše (ne)legíny Shema nebo Sufi. Běh, posilka, pilates nebo jóga? Otestujte kraťasy Kali – protože i v pohybu vám to může slušet bez toho, že byste obětovaly špetku pohodlí.

Sportovní kalhoty Zjistit více

Summer chic

I vášnivé přívrženkyně kalhot mohou mít v lásce horké dny. V lehkých Vito (ne nadarmo je milujete už roky) nebo Putu Guru (perlička z naší Bali kolekce) si ani nevšimnete, že se rtuť teploměru šplhá k nebesům.

Pokud vás i v tropických dnech čekají pracovní povinnosti, kdy je třeba vypadat opravdu dobře, sáhněte po šmrncovních Silko – efektní křížení v pase z nich dělá neobyčejně stylový kousek. A rozhodně vám v nich nebude hic. To bude spíš těm byznysmenům, které potkáte během pauzy u kávovaru.

Kalhoty dobrý, ale chtělo by to šik kraťasy? Na tropickém Bali jsme za vás otestovali hned několikery – co takové Akosua nebo Putu Ketaki? Půvab sukně, výhody kraťasů.

Lehké kalhoty Zjistit více

Prostě #KalhotyProKazdeTveJa

Výběr kalhot pro každou příležitost je teď zas o trochu snazší. Jaký styl nosíte nejraději a kam? Napište mi na valentyna@buga.cz, třeba budete mít i nějaký tip na nový střih nebo barvu, která vám u nás chybí.

Mír, lásku a Bugu

Vaše Val

Val Michková

Val Michková

fotografka, vládkyně našeho Instagramu, Pétina kreativní spřízněná duše

Zpět do obchodu