I vy potřebujete kvalitní a nadčasový kabátek. Tady je 11 dobrých důvodů

Mít v šatníku kvalitní a nadčasový kabátek je v chladných dnech k nezaplacení. Dělá nám společnost při pracovních setkáních, na rande, zahřeje, když se s punčem v ruce loudáme vánočními trhy, do jeho kapes schováme žvýkačky, klíče, lístky z kina, ale i mrazem zkřehlé ruce.

Nadčasový kabátek rozhodně má své místo ve vašem šatníku

Mnohé ikonické kabáty či kabátky se zapsaly do historie i na stříbrném plátně a staly se pro některé světové herecké hvězdy poznávacím znamením. Klasický či netradiční, originální, s příběhem – když se oháknete do kvalitního kabátku, i hollywoodské star vám složí poklonu.

Jak si takový kabátek vybrat a proč by ani vám podobný kousek neměl chybět? Těchto 11 důvodů vám určitě nasadí nějakého toho brouka do hlavy.

1. Počáteční cena je u kvalitních kabátků vyšší, tomu rozumíme, ale takový kousek toho zase opravdu hodně vydrží. Chladných dní si spolu užijete mnohem víc, a cenu v poměru k délce nošení tudíž stáhnete na minimum.

2. S delším nošením jde ruku v ruce podpora udržitelnosti. Jen v Česku se ročně vyprodukuje bezmála 110 tisíc tun textilního odpadu, celosvětově je to podle Earth.org až 92 miliard tun. Pokud si to po nějaké době rozmyslíte a řeknete si, že už kabátek nevynosíte, můžete ho posunout dál v Buga outletu, aby dělal radost někomu jinému.

3. Milujeme sice módu a jdeme neustále s dobou, nepodléháme ale „rychlým trendům“, které se každou chvíli mění ve výlohách řetězců. Užíváme si pomalé a plynulé přechody ročních období a nepotřebujeme fofrem dělat ze čtyř období dvojnásobek. Šijeme nadčasové střihy a klidně se může stát, že si při debatě s kamarádkou nebudete moct vzpomenout na rok, kdy jste si svůj kabátek koupily.

4. Naše kabátky jsou sice mimořádně oblíbené, ale jen tak někoho v nich nepotkáte. Přesto si je už oblíbily i známější tváře, například česká moderátorka Katka Říhová.

Nešijeme jich tuny jako mnohé celosvětové značky, které mají pobočky v každém větším městě. Buga rukopis je jednoznačný, a naše věrné Bugačky tak stále odpovídají na otázku, odkud svůj kousek mají.

5. Upnutější i volnější – zvolit si ten správný střih je při výběru nadčasového kousku alfou a omegou. Na jaře i na podzim si ho klidně přehodíte jen přes tričko, ale v zimě snese i vrstvení na silnější svetr či mikinu. Materiály jsou často dost pružné, že s vámi zvládnou i devět měsíců čekání na příchod nového člena rodiny.

6. Koupí podpoříte lokální byznys, chytré a odvážné lidi, kteří se nebáli jít s kůží na trh a tvořit. Od výběru materiálu přes návrh střihu až po zručné švadleny, které spojily jednotlivé kusy látky – víte, kdo váš kabátek ušil, zabalil a nakonec i zazvonil s balíčkem v rukou.

7. Kvalita jde do hloubky a takový kabátek vám může přinést spoustu radosti díky zajímavému příběhu, který se s ním pojí.

8. Investování do kvalitního kousku vyplavuje endorfiny a přináší radost z nákupu. Ta bude ještě větší s vědomím, že si kupujete kousek, který se vám líbí, sluší vám a to ještě ani nevíte, jak stabilní součástí vašich outfitů se stane. I váš manžel nebo partner určitě ocení, když vás bude pravidelně vídat v jednom krásně padnoucím kousku, než když budete mít tři levné, které jen visí ve skříni.

9. Méně věcí v šatníku způsobuje méně ranního bolehlavu, když se rozhodujete, co si obléct. Navíc výzkumy ukazují, že jsme šťastnější, když vlastníme méně věcí, které jsou kvalitní.

10. Kvalitní kousek, který si oblíbíte, vás bude motivovat k tomu, abyste mu věnovaly intenzivnější péči. Ideální je prát ho co nejméně, někdy ho stačí jen pověsit na ramínko a vyvětrat. Nemusíte s ním však utíkat do čistírny, bez obav jej vyperete i doma v pračce

11. Zážitek z nakupování považujeme za součást celého procesu vybírání. Můžete zvednout telefon nebo napsat e-mail a poradit se o správné velikosti či střihu, užít si otevírání svého balíčku, vše je o detailech, na kterých nám opravdu záleží. A pokud vám náhodou kousek nesedne, výměnu či vrácení zbytečně nekomplikujeme.

Kabáty či kabátky si oblékáme asi třetinu roku, proto je důležité vybrat si takový, ve kterém se budete cítit příjemně. Ukažte se ve stylovém lokálním produktu menší, ale zodpovědné módní značky, který se dobře udržuje, sedne vám jako ulitý a při správné péči to s vámi potáhne několik příštích let. Který to bude?

Michel Struharova

Michel Struharova

Michel je jednou z Bugáckých copywriterek. Přestože prosedí hodiny nad klávesnicí a hraje si se slovy, když zaklapne počítač, svou neposednost nezapře – obouvá tenisky a utíká běhat. Její <3 je Portugalsko, výhledy, spontánnost, kila brynzy a litry kávy.

Zpět do obchodu