Jak se připravit na Valentýna?

Únor, to není jen těšení se na jaro a všechny ty barevné outfity, které už v šatníku netrpělivě vyhlíží první teplé dny. Únor, nebo konkrétně 14. únor, to je taky Valentýn.

Taky vás stresuje ten hype, který momentálně kolem tohohle amerického svátku, který původně není americký ani trošku, panuje? Zapomeňte na srdíčka, která se na nás ze všech stran valí, a užijte si tenhle láskočas. Ne vedle sebe. Spolu, Bez mobilů. Na max. A hlavně tak, jak to máte nejradši.

Láska na tisíc způsobů

Jednou jemná, podruhé pikantní a vášnivá – láska má mnoho podob. A způsobů, jak si užít dokonalé chvilky plný smíchu, objetí, polibků, no prostě všeho krásného, co k lásce patří, může být zkrátka taky pěkná řádka.

Vidíte to letos na domácí pohodu a plánujete se blýsknout něčím, co neservírujete každý den? Pusťte si do uší zamilovaný playlist a přichystejte mu takové domácí randíčko, na jaké jen tak nezapomene. Tady je pár tipů od nás z Bugalandu.

Valentýnské menu: vsaďte na lehkost

Víte, jak se říká, že láska prochází žaludkem? Tak za nás je to 100% pravda. Dobrá véča je prostě základ. Co byste řekly salátku caprese a lahodným krevetám na víně s chilli, česnekem a spoustou petrželky, hmm? Samozřejmě s křupavou bagetkou na vytření toho báječného sosíku, bez té by to nešlo.

Nebo fandíte spíš vegebaštám? Pak vašim chuťovým pohárkům stopro zalahodí carpaccio z červené řepy s rukolou a balsamicovou redukcí a krémové dýňové risotto s křupavým šalvějovým chipsem.

A sladká tečka nakonec? Třeba mini red velvet. Nebo tiramisu. Ale nebojte, i s obyč homemade piškoťákem kořeněným láskou nebo miskou voňavých jahod naděláte spoustu parády. Rozhodně to ale nepřehánějte s velikostí porcí ani počtem skleniček. Nechcete přece odpadnout hned na startovní čáře, no ne? :)

Buga tip: Tyhle jednoduché špágy zbožňuje naše šéfová Péťa. Vyzkoušejte je! 

Pasta z lásky ❤️

… taková naše zamilovaná variace na aglio :)

Špagety máme rádi na skus, takže je vařím vždycky o 5 min míň, než je v návodu, a nechávám odstavené dojít.

Na pánvi orestuju na olivovém oleji, kterým moc nešetřím, 3 stroužky česneku a pár lístků čerstvé šalvěje. (Bacha na česnek na pánvi… stačí chvilinka a zhořkne.)

Když nás čeká ten zamilovanej svátek, tak jsem obarvila špagety vodou z červené řepy. :)

Špagety v pánvi promíchám a zaliju trochou horké vody, ve které jsem si rozmíchala půl kostky zeleninového bujónu, a posypu vrchovatou lžící lahůdkového droždí. Když máme chuť, tak i zakápnu chilli olejem a celé spolu promíchám. No a pak už jen hurá na talíř dozdobené nějakou tou kytkou :)

Chcete víc inspirace na easy & ňami (nejen) valentýnské vegan dobroty? Omrkněte Pétin Instagram @kytkyvkuchyni :))

Dnešní večer patří vám

Co teď? Jestli vás sváteční, afrodiziaky nabombené menu nenabudí tak. že si to namíříte rovnou do ložnice (nebo kamkoliv jinam, mrk mrk :)), přichází ten nejlepší čas se vzájemně odměnit třeba relaxační masáží nebo společnou koupelí při svíčkách.

Nebo máte v plánu spíš gaučing a nějaký ten fajn film? Máme návrh. Což takhle jednou vyměnit náš milovaný Hříšňák, Titanic, Zápisník jedné lásky, Jeden den a další romanťárny za nějaký kousek ze série Avengers, Terminátora, Pulp Fiction, Star Wars, pokračování Top Gunu, no zkrátka za něco, co si užije i váš chlapák a nakonec možná i vy? Ano, víme, tenhle večer my ženy prostě chceme lásku, i když třeba Valentýna bůhvíjak nežereme, ale nebojte, to dáte!

A když se dopředu zkouknete aspoň část, abyste se mohly tvářit, jako že víte, „vo co gou“, a ještě ho třeba v tom nejlepším překvapíte nějakým super pitím, budete vás milovat úplně nejvíc, věřte nám.

A valentýnský outfit? V tomhle z vás bude úplně paf

Menu pořešené máte, co si pustíte, už taky tušíte. Zbývá ještě promyslet to nejdůležitější – valentýnský outfit, který nejlíp podtrhne vaše ženské zbraně. Těmhle lákadlům v barvách lásky zaručeně neodolá.

Důvtipná experimentátorka

Bije vaše srdce pro kalhoty (no, v první řadě pro něj, samosebou), ale nechcete si tenhle zamilovaný den připadat úplně „nežensky“? Nakisai je kalhotová sukně plná důvtipu a ženská je teda až kam. Sáčko Aris v úplně stejně pravé červené můžete směle odhodit, až vám pod přílivem komplimentů začnou červenat i tváře. Protože crop top Aina je fakt top. Zčásti odhalená záda zaručeně odhalí jeho touhu po tom vás následovat, kam si zamanete. Ne, neptáme se, kam to bude…. Jo a ještě něco: Nezapomeňte na výrazný a hodně šťavnatý lesk na rty!

Smyslná bohyně

Červená spanilá jízda pokračuje tipem pro zastánkyně šatů. Asidi jsou z těch, které podtrhnou ženské křivky jako málokteré jiné. Jemný stojáček a spodní díl àla pouzdrovka přitáhnou jeho pohledy, ať už budete sedět na protější straně stolu, nebo si před ním sebevědomě vykračovat na jehlách vstříc večeru. Kam asi, hmm?

Dechberoucí romantička

Don't worry, girlz, o růžovku bychom vás nemohli připravit. Na co se ale vy budete muset připravit, jsou chvíle jeho němého úžasu při pohledu na vás. Prudce elegantní, a přesto velmi hravé košilovky Shania oblékněte klidně i k pohodlným botkám, sladká v nich totiž budete i bez střevíčků. A kdybyste ten romantickej look chtěla jó umocnit, parfém v tónech čokolády, karamelu nebo cukrové vaty to jistí. Mimochodem víte, co je na tomto kousku top? Ty knoflíčky, ehm, odshora až dolů…

Tajemství schované v doplňcích a detailech

Taky to letos vidíte na pohodu v obýváku? Jste-li pro každou legraci, tak se nebojte ukázat se v bugáckých ponožkách. O pohodlí a příjemné překvápko (nejen na pohled, ale i na omak) se pak postarají naše kalhotky. Chystáte dělat parádu do víru města? Nezbytnosti poskládejte do prostorné tašky – třeba volánková Amma je skoro nafukovací, takže do ní schováte opravdu všechno, co pro romantický den/večer/noc potřebujete. :)

Tak co, už víte, na jaké vaše Buga lásky vsadíte? Nestyďte se a hrňte to na nás!

Val Michková

Val Michková

fotografka, vládkyně našeho Instagramu, Pétina kreativní spřízněná duše

Zpět do obchodu