Vzdejte hold barvám. Jaro si o to říká

Barvy. Odrážejí, ale i utvářejí naši náladu a rozpoložení, mají velký vliv na to, jak působíme na své okolí. Obzvlášť po dlouhé zimě, kdy máme často tendenci nosit spíš tlumenější odstíny, je zcela namístě vpustit svěží tóny do svého šatníku.

Spousta žen se výraznějších barev ve svých outfitech spíš obává. Je to nesmysl, milé dámy.

V každé je pořádný kus ženskosti

Neexistuje na planetě jediná postava, která by byla naprosto totožná s jinou. Přesto vznikla určitá typologie siluet, které jsou u žen nejčastější. Vybrali jsme pro vás čtyři, které jsou zdánlivě asymetrické nebo nevyvážené, abychom vám ukázali, že každá žena bez rozdílu může nosit výrazné barvy. Záměrně jsme vynechali typ „přesýpací hodiny“, který je považován za ideál ženské krásy. Jejich šťastným nositelkám totiž stačí mít po ruce pásek, a mají vyhráno. Jaké rady tedy máme pro ostatní?

Hruška

Jak nejlépe upoutat pozornost k útlejším ramenům a menším prsům a pocitově je zvětšit, zatímco boky, zadeček a nohy naopak opticky zúžit? Určitě se vyhněte tmavým barvám v horní části, které na objemu ubírají. Vydovádět se ale můžete pokud jde o zdobení na ramenou nebo na prsou, ať už jsou to různé volánky, brože či náprsní kapsy. Výstřihem typu „voda“ nebo lodičkovým svou postavu rovněž krásně vyvážíte. Pohrajte si se šperky, šátky, šálkami. Spodní část pak upozadí nejlépe tmavé barvy, splývavé střihy, áčkové či zavinovací sukně nebo kalhoty pánského střihu. Jestli se nebojíte zvýraznit pas, máte vyhráno.

Čemu se spíše vyhnout: Vyhněte se vypasovaným sáčkům, která svým rozšířením boky jen zdůrazní. Stejně tak zapomeňte na dlouhé topy – zadeček vám stejně neskryjí a ještě mají „dar“ zkracovat nohy.

Úplně jednoduše na to vyzrála Káťa. Zvolila áčkovku Malkia v tmavě trávové barvě a zdůraznila tak svůj pas. Naopak v ramenou, kde bylo potřeba „přidat“, udělá skvělou službu zajímavý světlý vršek. Nebojí se ale vystoupit z davu i odvážnějším outfitem – volné splývavé kalhoty Vito Flowers svým vzorem parádně utlumí i širší boky.

Diamant

Pravým opakem je postava připomínající diamant, pozornost tedy chceme odvést od plnější horní části, kterou chceme zúžit a prodloužit. K tomu se hodí nejlépe tmavé matnější barvy, véčkové či oválné výstřihy a jemné límečky. Jestli máte ve skříni zavinovací šaty, určitě se jich nebojte. Zvýrazněním pasu upoutáte zraky okolí přesně tam, kde chcete. Divy dokážou i pouzdrovky ke kolenům nebo kalhoty s nižším pasem. Na spodní část své postavy se nebojte upozornit výraznějším vzorem, řasením nebo asymetrickým střihem.

Čemu se spíše vyhnout: Uznáváme, že jsou pohodlné, ale pokud míříte do společnosti, nechte elasťáky a jim podobné kalhoty doma. Příliš volné nohavice by taky mohly spíš uškodit a celkově vám přidat na objemu.

Anet se nebojí ukázat svůj dekolt ve véčkovém výstřihu. A to je dobře. V pouzdrovce Tai a variabilním zavazovacím topu Adero parádně zdůraznila pas. A když chce být za hvězdu na párty nebo při slavnostnější příležitosti, sáhne po krásných empírových šatech Naafi v královsky modré barvě.

Jablko

Jestliže máte kulatější postavu připomínající jablíčko, pak bude vaším cílem při sestavování šatníku přivést pozornost k vašemu usměvavému obličeji a štíhlým nohám. Na rozdíl od předešlých typů byste se tedy neměla zaměřovat na pas, ale spíš na dekolt, který můžete zdobit různými šperky nebo šátky. Nezdráhejte se ukázat ve výstřihu se zajímavými detaily nebo v jednoduchém „véčku“. Svrchní vrstvy, jako je třeba sáčko, zvolte délky pod zadek a mějte na paměti, že k optickému zúžení vám bezvadně pomůžou svislé vzory. Kalhoty noste spíš rovného střihu a s minimem kapes, případně se poohlédněte po nějakých se širšími nohavicemi, které proporčně vyváží bříško. Sukně volte áčkové nebo pouzdrovky.

Čemu se spíše vyhnout: Nepořizujte si úzké džíny s nízkým pasem, který dokáže být při různých pohybech poměrně nekompromisní. Vyhněte se výraznému řasení i tuhým materiálům – ty zase mají tendenci spíš přidávat než zakrývat.

Katka je vysmáté sluníčko a ví, že empírovými šaty Anna s véčkovým dekoltem přitáhne pozornost právě na svůj krásný usměvavý obličej. Střih mírně do áčka jí navíc parádně prodlouží nohy. A že výrazné červené kalhoty nejsou pro každého? Na tenhle mýtus zapomeňte. Stačí vybrat ten správný střih.

Pravítko

Postava rovná, která nemá ani jednu část výraznější, se obléká možná nejsnáze, ale i tady se dá udělat dost chyb. Jak tedy volit outfity? Cílem je vytvořit efekt přesýpacích hodin a vykouzlit ženské křivky. Tady poslouží lodičkové, véčkové či nabírané výstřihy, ale i stojáčky a vázanky u krku s odhalenými rameny. Dovolit si můžete i výstřih na záda a asymetrické kousky. Co ale poměrně nutně musíte zvýraznit, je pas. Zvolte kalhoty s nabíráním nebo širšími nohavicemi a klidně i nižším pasem. Velkou parádu uděláte s masivnějším opaskem. Košilové a zavinovací šaty, skládané a plisované sukně všech délek poslouží v každém ročním období. A nebojte se vzorů.

Čemu se spíše vyhnout: Vyhněte se střihům úplně rovným, ve kterých se vaše postava bude „topit“ a kouskům moc volným, které by na vás mohly příliš plandat. Nikol perfektně sedne červený komplet z kalhot New Reece a sáčka Chanya. Podpatky pak dotvoří outfit nadmíru ženský. V zavinovací sukni Mawe ve fialové barvě zase náramně vynikne efekt přesýpacích hodin i díky rafinované mašli v pase.

Tak co, našly jste si svůj typ postavy a inspiraci pro nové kombinování? Nezapomínejte, že barvy by měly opravdu tvořit aspoň malou, ale rozhodně nedílnou součást každého dámského šatníku. Stačí pár kousků, které doplníte tmavými nebo světlými tóny, a uvidíte, jak si kombinování budete užívat. Tak směle do toho!

A jaká je barva roku 2023? Viva Magenta!

Odstín Magenta jako takový je obecně známější pod pojmem fuchsiová. Je to červená s velkým podílem fialové. Označení „Viva“ samo o sobě je vyloženě oslavné a v tomto kontextu se dá „Viva Magenta“ chápat jako živá, pulzující růžová s nádechem červené.

Je inspirovaná karmínovým barvivem, které znali a používali už dávní Aztékové. Získává se z brouků s podivným názvem červec nopálový, kteří pocházejí z centrální a jižní Ameriky a žijí výhradně na opunciích. O významu objevných plaveb toho bylo napsáno hodně, ale z našeho pohledu je zásadním momentem právě dobytí Mexika na počátku 16. století, od kdy se do Evropy začalo dovážet i právě karmínové barvivo. Ó stateční mořeplavci, nejsou to jen brambory, za které vám vděčíme…

Tak. Historicky-edukační okénko jste si úspěšně odbyly, teď tedy k věci. I my jsme se inspirovali barvou roku a hrajeme si s podobnými odstíny. Protože není nic krásnějšího, než potkat ženu oblečenou ve výrazných tónech a oplývající sebevědomím a ženskou silou.

Inspirace silnými odstíny

Nemusíte se bát kombinovat teplejší a chladnější odstíny – k červenému sáčku Chanya se skvěle hodí i áčková sukně Malkia v barvě hot pink.

V nabídce našich červených kalhot najdete hned několik odstínů ale i střihů. Všechny spojuje jedno: jsou nesmírně pohodlné.

A jestli jste jó suverénka, tak vyrazte na poradu se šéfem v kombinaci růžového sáčka Chanya a kalhot New Reece. Vězte, že bez mrknutí oka složí zbraně a všechno vám odkýve.

Tak hodně zábavy, milé Bugačky!

Simča Soukupová

Simča Soukupová

Na výměně reklamací jak doma, sem tam na krámku, stále častěji v týmu, který u nás vymýšlí kreativní obsah… Naši Simču najdete vždycky tam, kde to nejvíc hoří. A mimochodem, vždycky jí to náramně sluší.

Zpět do obchodu