Nestárnoucí klasika: Nadčasové černé šaty lichotí všem typům postav

Asi bychom jen těžko našli šaty s tolika přívlastky. Ztělesnění nadčasovosti, sofistikovanosti a naše outfitová berlička ve chvíli, kdy už opravdu nevíme, po čem sáhnout. Znáte snad univerzálnější kousek než černé šaty, které můžete nosit pořád dokola, a přesto v nich budete vypadat a cítit se krásná?

Díky ti za ně, Coco Chanel

Módní odborníci připisují vznik nestárnoucího trendu návrhářské ikoně Coco Chanel. Minimalistické černé šaty doplněné perlovým náhrdelníkem se objevily ve vydání magazínu Vogue v roce 1926 a začalo se jim říkat Ford od Chanelu – jednoduché a dostupné pro ženy jakéhokoliv postavení (v tomto období představil Henry Ford jako první masový způsob produkce automobilů, vytvořil velké množství pracovních míst a zažil velký úspěch). Už tehdy se předpokládalo, že se černé šaty stanou jakousi „uniformou“ pro ženy bez ohledu na jejich módní vkus.

Černé šaty jsou vaším esem v rukávu

Karl Lagerfeld, další legendární návrhář, se kromě skvělého uměleckého stylu proslavil i citátem, se kterým musíme jen souhlasit: „V malých černých toho na sobě nikdy nemáte ani moc, ani málo.”

Šaty Tulia Black

Tyhle volné krásky jste si zamilovaly ihned po jejich představení. Móda jako tolerantní kámoška toho dokáže dost skrýt, stačí si zvolit správný střih. Šaty Tulia Black jsou vaším trumfem v kapse, který je extrémně pohodlný, a s kapsami, které zbožňujete. Markét si k nim do vlasů zapletla šátek, ale fantazii se meze nekladou.

Šaty Adanna Black

Z trochu z jiného těsta jsou šaty Adanna Black s dlouhými rukávy a šmrncovním stojáčkem, který jim dodává trošku elegantnejší nádech. Nemluvě o rozparku na boku, který je nejen rafinovaný, ale zároveň šaty pěkně ozvláštní. Ledvinka, kabelka, náhrdelníky, klobouky kšiltovky, barety, šátky – těmhle šatům sluší snad všechno. Vykouzlíte v nich nejen svěží mladistvý vzhled jako Markét, ale s punčochami, sakem a lodičkami se v nich můžete vydat i do divadla nebo třeba odpřednášet prezentaci v práci.

Šaty Suzaan Black

Lehoučké šaty vynikají materiálem a volným střihem okolo ramen. V létě se budou příjemně nosit i v horkých dnech. V zimě je, abyste byly v teple, stačí doladit punčoškami a kardiganem. Šaty Suzaan Black jsou zajímavé i díky malé vychytávce, která je jedním pohybem změní z delších splývavých na přitažlivé mini – na boku mají stahovací šňůrku, díky které si délku upravíte přesně tak, jak se právě cítíte.

Šaty Yene Black

Věřili byste, že když jsme tyhle šaty navrhovali, vůbec by nás nenapadlo, kolik lásky se nám od vás za ně dostane? Šaty Yene Black vynikají opravdu vyšperkovaným střihem, který krásně zdůrazní ženské křivky. Kombinují dvě textury – hladký top s lodičkovým výstřihem a dlouhými rukávy a áčkovou sukni s jemným vroubkováním. Šatičky Yene se velice rychle zařadily do naší interní sekce „,Buga klasika“, a proto tenhle bestseller, který si získal moooc vašich srdcí, nemůže chybět ani v černé verzi. :)

Šaty Audrey Black

Ať je léto, nebo zima, šaty Audrey Black jsou milovanou klasikou po celý rok. Jestli nosíte raději delší šaty, ale ne ty úplně maxi, pak vám jejich krásně ženský střih rozhodně padne do oka. Nejenže toho dost schová, ale navíc s ním objevíte spoustu příležitostí, na které si tyhle šaty budete chtít vzít. V pase mají šňůrku, díky které se ještě líp přizpůsobí vaší postavě. Audrey jsou přesně tím typem šatů, se kterým sladíte prakticky jakoukoliv obuv a doplňky. Záleží jen na vašem pocitu, jak právě toužíte vypadat a působit na okolí.

 

Šaty Naisam Black

Trocha rockerského rebelství, ale i nádech elegantní decentnosti, to jsou šaty Naisam Black. Přestože se tváří spíš jako nenucené šik univerzálky, získaly si tyhle šaty okamžitě po uvedení vaši pozornost. Je skvělé, že v nich můžete pohodlně strávit den v práci, po příchodu domů skočit do tenisek a vzít děti na hřiště nebo třeba odběhnout na nákup.

Ať už je váš módní vkus jakýkoliv, černé šaty jsou rozhodně kouskem, do kterého se vyplatí investovat a zaměřit se na padnoucí střih. Při správné péči vám naše černé šaty budou dělat společnost dlouhé roky. Máte už svého horkého favorita?

Zpět do obchodu