Blog, Strana 3

Provětrejte svůj šatník. Víme, jak na to!

Asi se všechny shodneme na tom, že když máme uklizeno ve skříních, hned máme větší prostor pro kreativitu při vybírání outfitů a navíc se nám tak nějak „lépe dýchá“. A pořádek v hlavě zase znamená pořádek v životě. U nás v Buga věříme, že s příchodem nové sezóny nastává ideální čas pro jarní úklid, protřídění šatníku a re-organizaci našich úložných prostor. Jak ale na to? Na pomoc jsme povolaly dvě expertky na slovo vzaté: jednu znáte z našich sociálních sítí a tu druhou… tu zná celý svět díky její show na Netfllixu!

Pečovat o sebe a svůj prostor

Určitě se s námi shodnete na tom, že je opravdu důležité o sebe každý den pečovat, abychom se cítily v psychické pohodě. Každá máme jiné fígle a my jsme na Instagramu během loňského roku zaznamenaly spoustu tipů - například si ráno zacvičit jógu, protáhnout se nebo začít den procházkou. Jiné blogerky zase radily přerušit den plný povinností nějakou radostí pro sebe: číst si, dát si koupel či se na pět minut vědomě zastavit a vychutnat si kávu…



Naše ambasadorka Veru Harnol se třeba nejlépe sama se sebou cítí, když si hezky upraví vlasy, namaluje se a oblékne si cokoliv jiného než pyžamo a tepláky! :-) Před dětmi milovala košile, sáčka a tílka s krajkou… Dnes se cítí žensky i v basic triku, džínách a příjemném svetru. A co naše domácnost? Naše domovy jsou místem, kde se potřebujeme cítit dobře a v bezpečí, a proto je důležité o svůj prostor pečovat stejně, jako se staráme samy o sebe. „Já mám skříně uklizené, mám ráda pořádek v domácnosti, a to i uvnitř skříní, kde jsou komínky a ještě mám věci roztříděné podle barev a druhů. Když uklizeno není, jsem z toho nervózní. Řád vládne skříním u dětí, u manžela i u mě a všichni jsme si na to zvykli,“ popisuje Veru Harnol, jak to chodí v její domácnosti. 

Když je binec, je to mazec!

Jen podle rychlého průzkumu u nás v Buga to vypadá, že je nás skutečně většina, co máme ve skříních pěkné “čoro-moro”! A pokud jste se stejně jako my rozhodly s nepořádkem v šatníku zatočit, jistě Vám pomohou tipy nejen naší ambasadorky Veru, ale také světově známé expertky na úklid, Marie Kondo. Její slavná show, kterou si můžete pustit na Netflixu, se nazývá „Zázračný úklid s Marie Kondo“ a můžeme potvrdit, že název ani za mák nepřehání. A že nemáte čas si seriál pouštět? Nevadí, ty nejdůležitější body jsme pro Vás totiž sepsaly!

1) Vyházejte všechny věci ze skříně na jednu velikou hromadu.

2) Vytřiďte věci, které Vám již neslouží, nebo je neunosíte. Jak takovou věc poznat? Zeptejte se samy sebe, zda jste věc na sobě měly v uplynulém roce či, jak říká Marie Kondo, zda ve Vás kousek „sparks a joy“, tedy zažehne jiskru. Nechávat si máme ty věci, které jsou „důležité pro nás a naši budoucnost.“

3) S věcmi, které již nevyužijete, se hezky rozlučte a pošlete je dál. Třeba na charitu nebo do second handu. Jistě ještě někomu dobře poslouží. 

4) Cílem této “očisty“ není zbavit se všeho, ale pročistit svůj šatník a uvědomit si do budoucna, že je důležité nakupovat s rozmyslem. Nepodléhat nátlakovým slevovým akcím. Nekupovat nekvalitní kousky, které nebudete rády nosit, ale budovat šatník ze „signature“, tedy jedinečných kousků!

Jak udržet i několikačlennou domácnost v pohodě a řádu?

Ono se to expertce z Japonska povídá, když neví, jak vypadá pravá česká přeplněná skříň, že? :) Co k úklidu skříní dodává Veru Harnol? „Jak u mě probíhá úklid skříní? Vše vyhážu na zem a jdu skládat, třídit hezky do komínků. Šatník, můj i dětí, čistím s naprostou pravidelností. Rozhodně doma oblečení neshromažďuji, mám ráda, když skříně dýchají, tím i celá naše pětičlenná domácnost. Razím heslo, jedna nová věc dovnitř, dvě ven z domu. Věci prodávám za symbolické ceny, těší mě, že o ně je zájem. Když nemám na prodej kapacitu, vozím věci do patřičných sběrných míst.“

A jaké jsou Vaše tipy na udržování domácnosti v pohodě? Máte ve skříních uklizeno nebo vyznáváte motto „pořádek je pro sraby, inteligent zvládne i chaos“? Dejte nám vědět na našich sociálních sítích třeba jako komentář k našim postům. 


Veronika má na sobě sáčko Ania red.

Vaše Buga

#ProKazdeTveJa

Zamilovaná limitka basic triček pro ni a pro něj

Jednoduchost je tou nejsofistikovanější formou krásy a my s radostí sledujeme, jak vás naše
"simple" trika baví víc a víc! Jsou dokonalá jako základ volnočasového i elegantního outfitu,
skvěle vypadají pod sáčko či k sukni a díky pevnému materiálu vás nezklamou, ať už máte v plánu cokoli!


Protože naše dámská basic trika patří mezi vaše nejoblíbenější kousky, rozhodli jsme se vyslyšet
vaše přání a ušít je i v pánské variantě. Milujete je. Naše trička i své muže. Tak proč jim nedopřát
to nejlepší? 



Pokud se ženský a mužský pohled na módu v něčem shoduje, je to touha po kvalitě. Naši chlapi si trika nevybírají ani
tolik podle designu, ale spíš podle materiálu, mají stejně jako my, ženy, rádi oblečení s vyšší gramáží z příjemných materiálů,
ve kterém budou celý den v pohodě



Novou limitovanou edici pánských triček jsme se rozhodli představit symbolicky na svátek všech zamilovaných
a věříme, že stejně jako jste se do našich kousků zakoukaly vy, i vaši drazí muži si naše trika oblíbí. Naše Péťa nám
v limitované edici triček zapózovala se svým Ondrou, který od té doby naše basic trika odmítá sundat :) 

 



V limitce pro pány najdete bílá a černá trika, od každé velikosti jsme ušili několik desítek kusů.
Basic trika 
pro ni i pro něj najdete na našem e-shopu a můžete konečně svým mužům ukázat
ten jedinečný pocit jaké to je 
nosit Bugu! 

#ProKazdeTveJa #limitka

 


Jak se oblékat sexy a žensky i když venku mrzne

Zima, zima, zima všude je veliká, ale to není důvod k tomu, abyste slevily ze své ženskosti a cítily se jako lední medvědice! Naopak. :) Mrazivé dny jsou skvělou příležitostí pro sexy zimní módu. Podmaňte si ledové království a srdce všech v něm s našimi tipy jak na zimní outfity!

 

Jak být sexy i v zimě? 

Když se řekne zimní móda, možná si představíte neforemné huňaté svetry z nekvalitního umělého vlákna. Ale chyba lávky, i přiléhavý svetřík vás zahřeje, je-li z toho správného materiálu! Důležitý je velký podíl přírodních vláken jako je bavlna, proto víme jistě, že vás třeba uplejší rolák z materiálu s vysokým podílem bavlny zahřeje naprosto spolehlivě. Díky svému střihu „na tělo“ neztratíte své ženské tvary a perfektně sedí k sukním. A že snad máte po Vánocích trošku větší bříško? Nakombinujte roláček se sukní s vyšším pasem či sáhněte po volném střihu oversize svetru, který vypadá skvěle i k legínám či kalhotám.

 

Ženské prvky pro ladné zimní královny

U nás v Buga víme, že zimní kabáty a bundy nemají jen zahřát, ale měly by i pěkně vypadat. Však i na zimní procházce se chceme stále cítit krásně a žensky, no ne? Skvěle vypadají bundy a kabáty zúžené v pase, vypasované ideálně páskem či knoflíkem. Proto jsme navrhli kabát Zari. Projmutý střih zvýrazňuje ladné křivky, zároveň ale díky dvouřadému překrytí dílů budete stále v teploučku. A takový stojáček, velký límec či dokonce oversize kapuca jako je u kabátu Jani, představuje nejen skvělou ochranu před větrem ale zároveň je velmi elegantním prvkem. 

 

 

Barvy, barvy, barvičky

Zimní období rozhodně nemusí znamenat nudné tmavé outfit. Naopak. Pokud je za okny mlha či sníh, je to o důvod víc prozářit si den nějakými barvami. Elegantní černý kabát je sice univerzálním parťákem do každého počasí, ale pudrově růžový zase vykouzlí úsměvy kolemjdoucích kudy budete chodit. A pokud vám chybí syté barvy kvetoucích poupat, můžete zazářit v modrém květovaném kabátu nebo si vychutnat barvy malinového roláčku, zeleného či bílého oversize svetru či vypasovaného svetříku v trendy fialkové barvě. Dobrá nálada zaručena!  




 Vyšperkujte zimní outfit doplňky

Pletené čapky, zajímavé doplňky a sebevědomý makeup, to jsou všechno tríčky, kterými můžete ozvláštnit svůj outfit i během toho nejmrazivějšího dne. Chystáte se na procházku v čepici? Spleťte si vlasy do dvou copů a nechte je zpod čapky rošťácky vykukovat. A nezapomeňte si vzít čepici v jiné barvě než je váš kabát, kontrasty vám v zimě budou slušet. Ke krémovému, šedému či světlému kabátu sáhněte po černé čepici a outfit s tmavým kabátem naopak prozáří třeba růžově malinová. Bát se nemusíte ani výrazné rtěnky po vzoru naší oblíbené blogerky Mamachef, která hrdě nosí krásnou rudou rtěnku. 

 

A jaké jsou vaše tipy a triky na vyšperkování zimních outfit? Dejte nám vědět třeba na našich sociálních sítích Facebook či Instagram a nezapomeňte čerpat každodenní inspiraci i tam! 

#ProKazdeTveJa

 

Pět nej tipů jak vyšperkovat štědrovečerní outfit

Jak se na Štědrý den a o svátcích cítit slavnostně, ale zůstat v pohodlí? Máme pro vás 5 jednoduchých tipů, které vám zaručeně zlepší náladu podobně jako vánoční světýlka!

Vánoce jsou za rohem a vy budete určitě i letos mít načančaný byt ozdobený chvojím či jmelím, možná už máte i ozdobený stromeček? :) My vám dnes nebudeme dávat tipy, jak navodit vánoční atmosféru u sebe doma, my se zaměříme na vás!

1. Vánoční barvy
Jaká barva se vám vybaví, když se řekne "Vánoční čas"? Nám rozhodně červená barva a pak dozajista slavnostní lesky do zlaté či stříbrné. I když zářivé barvy nejsou přes rok nic pro vás, na Vánoce se nebojte trochu experimentovat. Schválně vyzkoušejte, co vaše rodinka řekne na sváteční červené šaty či na sebevědomou matně-rudou rtěnku. A pokud není červená nic pro vás, zkuste třeba černé šaty s drobnými zlatými detaily, které se budou hodit nejen ke stromečku, ale i na sváteční návštěvu!



2. Zvolte materiál "za odměnu"
Abyste si celý den užila se svými blízkými v dobré náladě, myslete na to, že výběr kvalitního materiálu je to hlavní. I když je Štědrý den slavnostní chvíle, není žádný důvod k tomu, abyste se trápila zahalená do kousavých šatů z tvrdých umělých vláken jen proto, že se třpytí a hodí se tak na Vánoce. Vedle nešáhnete nikdy, pokud si zvolíte bavlnu, slavnostnější může být třeba viskóza, modal (bílá puntíkatá košile z modalu je náš hit letošních Vánoc) či kvalitní bavlna nebo viskóza s malou příměsí polyesteru nebo nylonu a elastanu, které dodají látce lesk a pružnost.



3. Hlavně pohodlně
A co střih? Ten je také důležitý. Pokud máte zrovna období, kdy se necítíte ve vypasovaných šatech, můžete zvolit třeba sukni s vyšším pasem, která pomáhá lichotivě vytvarovat ženské křivky. A pokud máte nejraději volné šaty áčkového střihu, slavnostní nádech jim dodá třeba mašlička u krku posetá drobným puntíčkem. 

4. Krása tkví v detailu
Šaty i materiál máme vybrané. A co dál? I když není všechno zlato, co se třpytí, na Štědrý den si dovolte zazářit! Elegantně-slavnostní dojem skvěle podtrhnou spíše drobné šperky s leskem, proto se nebojte sáhnout po briliantových či zirkonových naušnicích, drobných perličkách či broušeném sklu typu šperků od Swarovského. My v Buga milujeme jemné šperky od české návrhářky 27 jewelry ;-)



5. Slaďte se se stromečkem
Věříme, že v žádných dvou českých domácnostech bychom nenašli dva stejné stromečky. Ani dvě stejné paní domu. Proč se ale nesladit se stromečkem, aby byla vánoční atmosféra dokonalá? Schválně se zkuste zamyslet, jaká barva na ozdobách vašeho stromečku převažuje a podle ní zvolte třeba barevné punčošky, barvu rtěnky či kreativně nalakujte nehtíky. Možná o tomto detailu budete vědět jen vy, ale to přeci nám ženám ke spokojenosti stačí :)



Věříme, že všem budou na Štědrý den oči přecházet, a to nejen z krásného stromečku a nachystané tabule, ale především z toho, jak vám to sluší. Protože spokojená žena, je krásná žena!

#ProKazdeTveJa

 

Nahoru
24 položek celkem
Zpět do obchodu